«Το μπλοκάρισμα ενός παγκόσμιου ηγέτη από το Twitter, είτε η απομάκρυνση αμφιλεγόμενων tweets του ενδέχεται να αποτελεί απόκρυψη σημαντικής πληροφόρησης, την οποία το κοινό θα πρέπει να λάβει και να τεθεί σε δημόσιο διάλογο. Θα παρεμποδίσει την απαραίτητη κριτική, για όλα λέει και πράττει ο εν λόγω ηγέτης».

Με αυτή την τοποθέτηση το Twitter επιχείρησε σε πρόσφατο blog post να διευκρινίσει τη στάση του για την πολιτική χρήση των tweets από παγκόσμιους ηγέτες, καθώς έχει διατυπωθεί το αίτημα η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να «μπλοκάρει» τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, εξαιτίας των βίαιων και απειλητικών posts που αναρτά. Ο Trump αποτελεί αντικείμενο σφοδρών επικρίσεων, καθώς συχνά τα tweets του περιλαμβάνουν βίντεο με βίαιη αντιμουσουλμανική προπαγάνδα και απειλές κατά τρίτων χωρών.  

Στην αρχή η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε στο ερώτημα γιατί επιτρέπει την ανάρτησή τους, επισημαίνοντας ότι ορισμένα από αυτά είχαν ειδησεογραφική αξία ή αφορούσαν ζητήματα με γενικό συμφέρον. Αργότερα, τροποποίησε τη στάση του, εξηγώντας ότι δεν παραβιάζουν την πολιτική δεοντολογίας του.

Στο blog post, στο οποίο δεν αναφέρεται άμεσα ο Trump, σημειώνεται ότι κανείς προσωπικός λογαριασμός δεν καθορίζει την ανάπτυξη της πλατφόρμας, ούτε καθορίζει τις αποφάσεις ως προς τις δεοντολογικές πρακτικές. Το τελευταίο σχόλιο απαντά στις επικρίσεις ότι διατηρεί το λογαριασμό του Trump για τα «κλικ» που δημιουργεί.

«Εξετάζουμε τα tweets των ηγετών εντός του πλαισίου της δημόσιας παρουσίας τους και επιβάλλουμε συναφώς τους κανόνες μας», υπογραμμίζεται.

Engadget

  • Like 1