Μπορεί το Twitter να έβαλε το microblogging στις ζωές μας, με το όριο των 140 χαρακτήρων -το οποίο αργότερα ανέβηκε στους 280 χαρακτήρες- προκαλώντας κατά κάποιο τρόπο τους χρήστες να επιδείξουν δημιουργικότητα στις αναρτήσεις τους, ωστόσο φαίνεται πως το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε να παρέχει σε επιλεγμένους χρήστες τη δυνατότητα να ξεπεράσουν και αυτόν τον περιορισμό με το Notes.

Στο παρελθόν, οι χρήστες του Twitter στρέφονταν στα threads για να επεκτείνουν τις ιδέες ή τη δημιουργικότητα τους, συνδέοντας έως και δεκάδες tweets σε σειρά. Όμως από ότι φαίνεται, οι μέρες των threads είναι μετρημένες καθώς με την ανακοίνωση του Notes, η εταιρεία στην ουσία επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για να αναδείξει το blogging στην πλατφόρμα της.

Λίγες ώρες αφότου άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο φήμες που ήθελαν το Twitter να ανακοινώσει την επέκταση του ορίου πέρα των 280 χαρακτήρων, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι αυτή τη περίοδο επιλεγμένοι χρήστες δοκιμάζουν το Notes, ένα ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό για την πλατφόρμα. Η ιδέα πίσω από το Notes είναι απλή: με τα newsletters (ενημερωτικά δελτία) να είναι δημοφιλέστερα από ποτέ, η στροφή προς το χωρίς περιορισμούς, κανονικό, blogging -διατηρώντας το όριο των 280 χαρακτήρων για το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού δικτύου- ενδέχεται να ανοίξει την πλατφόρμα σε ένα νέο κοινό, χωρίς ωστόσο να χάσει την ταυτότητα του. 

Μόλις το χαρακτηριστικό Notes διατεθεί στο ευρύτερο κοινό, θα μπορείτε να επιλέξετε «Write» από τη sidebar, επιλογή που θα βρίσκεται μεταξύ των Messages και των Bookmarks. Ήδη, σε αυτή τη φάση των δοκιμών, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πως μοιάζει το νέο χαρακτηριστικό -υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα Notes. Κάθε «Note» συνδέεται με τον λογαριασμό σας στο Twitter και υποστηρίζονται φωτογραφίες, ενσωματωμένα tweets, παράγραφοι, μορφοποίηση κειμένου (όπως έντονη ή πλάγια γραφή) και πολλά άλλα που προσφέρονται από άλλες πλατφόρμες blogging όπως η Wordpress. Και, φυσικά, μόλις δημοσιεύσετε ένα Note, θα μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα tweet σας για να τραβήξετε άμεσα την προσοχή σε αυτό. 

Ως μέρος της σημερινής ανακοίνωσης, το Twitter μετονόμασε επίσης στο Revue -την πλατφόρμα newsletter της εταιρείας που εξαγόρασε πέρυσι- σε Twitter Write. Λογικά, το Notes είναι ένας τρόπος για να κερδίζει το Twitter παραπάνω χρήματα από διαφημίσεις αλλά και οι δημιουργοί να κερδίζουν χρήματα από το περιεχόμενο τους.