Με στόχο να βελτιωθούν τα οικονομικά της εταιρείας, οι προτάσεις άρχισαν να «πέφτουν» στο τραπέζι.

Πρόσφατα, η Twitter αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς από τον Ελον Μασκ, ο οποίος επιθυμεί να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία έναντι 44$ δισεκατομμυρίων. Ένα πρόβλημα που πάντοτε είχε το Twitter, είναι το πώς κερδίζει χρήματα από τους χρήστες, τους διαφημιστές ή γενικότερα οποιονδήποτε επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει.

Η πρόταση που φέρεται να έφερε ο Ελον Μασκ, είναι να χρεώνονται τα tweets από "Verified" χρήστες που ενσωματώνονται (embed) σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες. Βέβαια, ο καθένας θα μπορεί να τραβήξει ένα screenshot το tweet και να ενσωματώσει την εικόνα, απλώς έτσι χάνεται η δυνατότητα ακολούθησης του συνδέσμου, η προβολή των likes, retweets και comments όπως και η δυνατότητα κλικ σε αυτά, μεταξύ άλλων.

Ακόμη και πριν την πρόταση του Μασκ, η εταιρεία φαίνεται πως ίσως σκεφτόταν κάτι τέτοιο, έχοντας κάνει κάποιες αλλαγές στον τρόπο που εμφανίζονται τα embedded tweets σε ιστοσελίδες. Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης έσβηνε ένα tweet, τότε το κείμενο επίσης αφαιρούταν από όλες τις σελίδες στις οποίες είχε ενσωματωθεί το tweet, κάτι που η εταιρεία δικαιολόγησε λέγοντας πως ήθελε να σεβαστεί το γεγονός πως οι χρήστες αφαίρεσαν το περιεχόμενό τους. Η κοινότητα, όμως, αντέδρασε πολύ αρνητικά οπότε η αλλαγή αποσύρθηκε άμεσα.

Ο Μασκ, από πλευράς του, έχει δηλώσει πως θέλει να διαθέσει τον κώδικα του Twitter ως open source, να προσθέσει κουμπί "Edit" και να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων, πράγματα που για να συμβούν θα πρέπει να γίνει μια ιδιωτική εταιρεία - εξ ου και η κίνησή του για την εξαγορά της πλατφόρμας. Μένει να δούμε, αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ποια από αυτά και πώς θα υλοποιηθούν.

  • Like 2
  • Thanks 1