Ίσως στο μέλλον να γράφεις τα tweets και αυτά να δημοσιεύονται όποια μέρα και ώρα επιθυμείς, ακόμη κι όταν θα είσαι offline.

Αν χρησιμοποιείς το Twitter συχνά, η δυνατότητα να μπορείς να προγραμματίσεις τα tweets, θα είναι μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία. Αν και ήδη υπάρχουν τρίτες εφαρμογές και plug-in που μπορούν να σε βοηθήσουν σε κάτι παρόμοιο, όλα δείχνουν πως το Twitter θα λανσάρει μία δική του ενσωματωμένη λειτουργία προγραμματισμού.

Όπως αναφέρει το The Next Web, υπάρχουν ήδη χρήστες που έχουν διαθέσιμη αυτή τη λειτουργία. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την ημερομηνία και την ώρα που θα δημοσιευτεί το tweet ενώ μπορούν να δουν και μία λίστα με όλα τα tweets τα οποία έχουν ήδη προγραμματιστεί. Είναι μία λειτουργία όπου το Twitter δοκιμάζει από πέρυσι, αν και δεν την είχε κάνει διαθέσιμη σε πολλούς χρήστες.

twitter-dinatotita-programmatismou.jpg.b4894f0fc19c13fcc808acc2282ec958.jpg

Όπως φαίνεται με τα τελευταία δεδομένα, όλο και περισσότεροι χρήστες αποκτούν πλέον αυτή τη δυνατότητα, αν και για την ώρα, μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο στην web έκδοση του Twitter. Έως και σήμερα, το Twitter δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, οπότε και ενδέχεται να συνεχίζονται οι περσινές δοκιμές. Πάντως, δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια, είτε να γίνει διαθέσιμη σε όλους στο άμεσο μέλλον είτε απλά να εγκαταλειφθεί και πάλι η δοκιμαστική περίοδος.

Αν και ο προγραμματισμός των tweets είναι αναμφίβολα χρήσιμος, θα μπορούσε να προκαλέσει και διάφορες αμήχανες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα να δημοσιεύονται tweets τα οποία λόγω των καθημερινών εξελίξεων, δεν θα έπρεπε να δημοσιευτούν. Πάντως για την ώρα, ακόμη δεν έχει ακουστεί κάτι για λειτουργία επεξεργασίας των ήδη δημοσιευμένων tweets.

  • Like 2
  • Thanks 1