O Jack Dorsey ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την προσωπική του περιουσία στην έρευνα κατά το κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί την οξεία αναπνευστική νόσο COVID-19 γνωστή και ως 2019-nCoV.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει διαθέσει ιδιώτης στην μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Jack Dorsey υπολογίζεται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, και η δωρεά του αντιστοιχεί περίπου στο 28% της περιουσίας του.

Ο Jack Dorsey, συνιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος των Twitter και Square ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη μεταφορά μέρους των μετοχών που κατέχει στη Square, την εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών και mobile πληρωμών που ίδρυσε μαζί με τους Jim McKelvey και Tristan O’Tierney αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, στο μη κερδοσκοπικό ταμείο Start Small για να χρηματοδοτήσει και να ενισχύσει προσπάθειες καταπολέμησης του κορωνοϊού. O Jack Dorsey έκανε την σχετική ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter λέγοντας πως μετά τον αφοπλισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, τα κεφάλαια θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της υγείας, της εκπαίδευσης και του βασικού εισοδήματος των γυναικών, καθώς πιστεύει ότι αποτελούν τις καλύτερες λύσεις μακροπρόθεσμα για τα υπαρξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος.

Για λόγους διαφάνειας, όποιος θέλει θα μπορεί να παρακολουθεί τις δωρεές μέσω ενός δημόσιου Google Sheet. To έγγραφο δείχνει ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 100 χιλιάδες δολάρια στο America’s Food Fund, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχουν ιδρύσει οι Laurene Powell Jobs και Leonardo DeCaprio.    

Να αναφέρουμε ότι οι Bill και Melinda Gates έχουν επίσης κάνει δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ενώ το ίδρυμα Bill & Melinda Gates αναμένεται να επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για το εμβόλιο για τον SARS-CoV-2.

Forbes

  • Like 6