Έπειτα από αρκετούς μήνες δοκιμών, οι χρήστες του Twitter θα έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν απαντήσεις στα δικά τους tweets. Αντί να σβήσεις μόνιμα σχόλια προσβλητικού χαρακτήρα, θα μπορείς να «καθαρίσεις» εν μέρει τη συζήτηση.

Βέβαια άλλοι χρήστες θα μπορούν να δουν τα κρυμμένα σχόλια στα tweets πατώντας στο γκρι εικονίδιο κάτω από το tweet. Εικονίδιο το οποίο εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχουν σχόλια τα οποία κρίθηκαν εκτός θέματος. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι ήδη διαθέσιμο τόσο στην εφαρμογή του Twitter όσο και μέσα από την ίδια τη σελίδα στον browser.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το Twitter αναφέρει πως οι περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποίησαν αυτή τη λειτουργία, έκρυψαν σχόλια τα οποία θεώρησαν εκτός θέματος και ενοχλητικά. Στον Καναδά, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά αυτή η λειτουργία, το Twitter αναφέρει πως το 27% των χρηστών που είδαν τα σχόλιά τους να κρύβονται, άλλαξαν τη συμπεριφορά τους. Ωστόσο η εταιρεία παραδέχεται πως η λειτουργία χρειάζεται ακόμη κάποιες μικροαλλαγές. Υπήρχαν επίσης και χρήστες που δεν έκρυψαν κανένα σχόλιο φοβούμενοι πως θα ενισχύσουν την αντιπαράθεση, αφού πατώντας στο γκρι εικονίδιο θα μπορούσε να δει ο οποιοσδήποτε ποια σχόλια λογοκρίθηκαν.

Είναι ενδεικτικό πως το χαρακτηριστικό της απόκρυψης σχολίων έρχεται σε μία περίοδο για το Twitter το οποίο βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο στον διαχειρισμό των tweets και κατά πόσο αυτά συμφωνούν με τους βασικούς κανόνες. Σύμφωνα με την αναφορά κερδών της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2019, τουλάχιστον το 50% των tweets αφαιρούνται προτού αυτά αναφερθούν από τους ίδιους τους χρήστες. Ωστόσο, η εταιρεία γνωρίζει πως υπάρχει πολύ δουλειά ακόμη να γίνει.

Όπως δήλωσε η Suzanne Xie, η product management director του Twitter, όλοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι καθώς μιλάνε στο Twitter. Συνεχίζει λέγοντας πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι συνομιλίες.

Engadget