Τα αρχεία δεν θα είναι διαθέσιμα για προβολή έπειτα από λίγη ώρα.

Σύντομα, το WhatsApp θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες Android συσκευών να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο τα οποία έπειτα από λίγη ώρα «αυτό-καταστρέφονται». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WABetaInfo, η λειτουργία είναι σε ανάπτυξη εδώ και κάμποσο καιρό, με τον Mark Zuckerberg και τον CEO του WhatsApp, Will Cathcart, να δηλώνουν ότι ταυτόχρονα η εφαρμογή θα λάβει υποστήριξη για iPad αλλά και υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.

Τον τελευταίο χρόνο, η χρήση του WhatsApp έχει αυξηθεί πάρα πολύ και υπάρχει τεράστια ζήτηση για καλύτερη διαχείριση του απορρήτου αλλά και καλύτερες λειτουργίες για τη διαχείριση των πολλαπλών συνομιλιών.

Με εφαρμογές όπως το Telegram, να έχουν ήδη αυτές τις λειτουργίες, η πίεση ήταν στην πλευρά του WhatsApp ώστε να τις φέρει στους χρήστες του. Αν και γίνονται προσπάθειες να ελαχιστοποιήσουν τις κακοδιαχειρίσιμες νέες οδηγίες απορρήτου, ταυτόχρονα η εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει και να προσελκύσει νέους χρήστες.

image.png.2adde09ae047f1654abb2df58f4a55e0.png

Γιατί όμως η λειτουργία «αυτό-καταστροφής» είναι τόσο σημαντική; Οι χρήστες ίσως ανταλλάσσουν μεταξύ τους φωτογραφίες που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες. Πληροφορίες που περιλαμβάνουν τραπεζικά στοιχεία και προσωπικά δεδομένα. Αντί η φωτογραφία να αποθηκεύεται σε κάποιο αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp, η εικόνα μπορεί να εξαφανιστεί μόλις την παραλάβει ο χρήστης και στη συνέχεια αυτή δεν θα μπορεί να προβληθεί ξανά.

Για λόγους ασφαλείας, η λειτουργία αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη και είναι ένα χαρακτηριστικό που οι χρήστες θέλουν εδώ και πολύ καιρό στο WhatsApp, καθώς εφαρμογές όπως το Telegram το έχουν ήδη για περισσότερο από ένα χρόνο. Αν και η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Android, είναι θέμα χρόνου να φτάσει και στο iPhone.