Η Wikipedia είναι μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια η οποία κατέχει καθημερινά εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εγκυκλοπαίδειες, οι οποίες είναι γραμμένες από ειδικούς αλλά και πολλές φορές από τις ίδιες τις πηγές, η Wikipedia περιέχει άρθρα γραμμένα αποκλειστικά από τα μέλη της κοινότητάς της. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα λογαριασμό και να συντάξει ή να τροποποιήσει τα κείμενα της. Το εν λόγω χαρακτηριστικό της, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην εξάπλωση της φήμης της, κάνοντάς την μία από τις πιο δημοφιλής ιστοσελίδες του ίντερνετ.

 

Μία νέα αλλαγή, ίσως η πιο σημαντική των τελευταίων χρόνων έρχεται να αλλάξει το «μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια την οποία ο καθένας μπορεί να επεξεργαστεί». Σύμφωνα με τους New York Times, η επεξεργασία άρθρων στη Wikipedia θα απαιτεί την έγκριση έμπειρων συντακτών πριν πραγματοποιηθεί κάθε αλλαγή.

 

Σίγουρα, με την νέα αυτή αλλαγή, περιορίζεται το φαινόμενο της παραπληροφόρησης αλλά και σηματοδοτεί αλλαγή της φιλοσοφίας της Wikipedia.

 

Link.png Site: mashable.com