WordPress: το παγκοσμίως δημοφιλέστερο Content Management System ανοικτού κώδικα. Οι περισσότεροι το έχετε ακουστά, πολλοί μπορεί να το χρησιμοποιείτε ως απλοί χρήστες, κάποιοι να αναπτύσσετε λύσεις επάνω σε αυτό και να το υποστηρίζετε επαγγελματικά.

Πόσοι όμως γνωρίζετε ότι υπάρχει στην χώρα μας μία ζωηρή κοινότητα WordPress; Όχι με τη μορφή ενός κλειστού club, αλλά μία ανοικτή σε όλους ομάδα με ολοένα μεγαλύτερη παρουσία, συμμετοχή και δράσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

 

Αφορμή για το παρόν άρθρο ήταν η παρουσία μας πριν λίγο καιρό στο 3ο Meetup Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Κοινότητας WordPress, το οποίο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του DEI College στο κέντρο της πόλης. Στη διάρκεια του επίσημου κομματιού της εκδήλωσης, ο Παναγιώτης Κουκούλης της SimplyFine μίλησε για το WooCommerce, το δημοφιλές plugin που μετατρέπει μία εγκατάσταση WordPress σε πλήρη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ο Κωνσταντίνος Σπηλιάκος της Xtreme Infinity έκανε μία εισαγωγή στις νέες τάσεις του web hosting, τα containers, και το managed hosting. Οι δύο ομιλητές δέχθηκαν και απάντησαν πλήθος ερωτήσεων από το κοινό στο τέλος των παρουσιάσεών τους.

 

wordpress meetup thessalonikis 20160220 photo1

wordpress meetup thessalonikis 20160220 photo2

wordpress meetup thessalonikis 20160220 photo3

wordpress meetup thessalonikis 20160220 photo4

 

Στο τέλος είχαμε πάρα πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για φιλική κουβεντούλα, networking, κλήρωση gadgets και...φαγητό, για τα δύο τελευταία εκ των οποίων φρόντισαν οι χορηγοί της εκδήλωσης!

 

wordpress meetup thessalonikis 20160220 photo5

wordpress meetup thessalonikis 20160220 photo6

wordpress meetup thessalonikis 20160220 photo7

 

Οι αμέσως επόμενες εκδηλώσεις της κοινότητας είναι:


Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνική Κοινότητα WordPress, τα meetups και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

 


Ελληνική Κοινότητα WordPress - Website
Ελληνική Κοινότητα WordPress - Facebook
Meetups Αθήνας
Meetups Θεσσαλονίκης
Meetups Κρήτης/Ηρακλείου
Meetups Λάρισας

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Κο Παναγιώτη Κουκούλη για την άδεια αναδημοσίευσης των φωτογραφιών του.