Το WordPress CMS έφτασε στην έκδοση 5.0, και το νέο μεγάλο feature που φέρνει είναι τα ευέλικτα και προσαρμόσιμα “content boxes” που μπορούν να περιέχουν κείμενο, ήχο, βίντεο, ή και φωτογραφίες. 

Στα πρότυπα των Desktop Publishing εφαρμογών, αλλά και άλλων ανταγωνιστικών CMS λύσεων, τα κουτιά περιεχομένου θα προσφέρουν την δυνατότητα για διάφορες διατάξεις (layouts) και εύκολη μορφοποίηση και προσαρμογή όλων των στοιχείων που αποτελούν μια ανάρτηση. Ο χρήστης θα μπορεί πλέον να προσαρμόσει τα κουτιά όπως θέλει, πχ. ως banners, ως στενά sidebars, ή ως κεντρικά στοιχεία μεγάλου μεγέθους, και να καθορίσει το περιεχόμενό τους (text, image, audio, video). Κάθε αλλαγή στο μέγεθος ή την θέση του κουτιού θα επιφέρει αυτόματες αλλαγές στο περιεχόμενο αυτού ή άλλων κουτιών με βάση τις επιλογές εμφάνισης που έχουν καθοριστεί. 

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν τα layouts που δημιουργούν για ευκολότερη πρόσβαση από ομάδες εργασίας και διατήρηση μιας καθορισμένης μορφής για τις αναρτήσεις. Η αποθήκευση δεν περιορίζεται μόνο στα layouts αλλά αφορά και τα blocks, οπότε μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει κουτιά με συγκεκριμένες ιδιότητες ως προς το περιεχόμενό τους, κάτι αρκετά χρήσιμο ειδικά για κείμενο. 

Τέλος, υπάρχει και ένα νέο προκαθορισμένο θέμα, το “Twenty Nineteen” που αναπτύχθηκε ειδικά για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των content blocks. Όσοι γενναίοι web admins θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα το δοκιμάσουν, μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ

thenextweb