H Υahoo προσπαθεί να τονίσει πως το "πωλητήριο" στην εξώπορτα της υπάρχει ακόμα, στέλνοντας έτσι μήνυμα στην Microsoft για πιθανή εξαγορά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yahoo και συνιδρυτής της Jerry Yang προχώρησε στο σχόλιο αυτό παρά την άρνηση της εταιρείας του να συμφωνήσει στην προτεινόμενη από την Microsoft εξαγορά, ύψους 33 δολαρίων/μετοχή τον περασμένο Μάιο. Ειδικότερα μάλιστα η δήλωση του Yang έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση της Google να διακόψει την συνεργασία της στην διαφήμιση με την Yahoo.

 

"Σήμερα το καλύτερο που έχει να κάνει η Microsoft είναι να αγοράσει την Yahoo", δήλωσε ο Yang σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Web 2.0 Summit στο Σαν Φρανσίσκο. "Δεν πιστεύω πως είναι καθόλου κακή ιδέα, στην κατάλληλη τιμή, όποια και αν είναι αυτή. Θέλουμε να πουλήσουμε την εταιρεία!".

 

Στην εκδήλωση αυτή ο Yang ρωτήθηκε το προφανές: Γιατί δεν δέχθηκε την προσφορά της Microsoft στα 33 δολάρια/μετοχή την ίδια στιγμή κατά την οποία η τρέχουσα τιμή είναι στα 14 δολάρια.

 

"Εγκατέλειψαν την δημόσια προσφορά και ήμασταν έτοιμοι να διαπραγματευθούμε. Εμείς επιθυμούσαμε τις διαπραγματεύσεις. Αισθανόμασταν πως δεν ήμασταν πολύ μακριά. Όμως τελικά απέσυραν την πρόταση τους και κατέστησαν σαφές πως δεν επιθυμούν να αγοράσουν την εταιρεία", απάντησε ο Yang που σημειωτέον αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις.

 

Και η επόμενη ερώτηση ήταν μάλλον προφανής: "Μα η Microsoft επανήλθε καταθέτοντας πρόταση για την εξαγορά μόνο της μηχανής αναζήτησης της Yahoo", για να απαντήσει ο Yang: "H προσφορά δεν ήταν αρκετά καλή αλλά είμαστε ακόμα διατεθειμένοι να διαπραγματευθούμε. Το ότι την προηγούμενη φορά αρνηθήκαμε την πρόταση γιατί πιστεύαμε πως δεν ήταν αρκετά ικανοποιητική δεν σημαίνει πως δεν την θέλουμε καθόλου".

 

H Microsoft αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο.

 

Όταν ο Yang ρωτήθηκε και για την φημολογούμενη εξαγορά της AOL, απέφυγε να απαντήσει κάνοντας χιούμορ με τον συντονιστή της συζήτησης John Battele: "Αν θα αγοράσουμε την AOL; Δεν μπορώ να σου απαντήσω John γιατί αν σου πω πρέπει μετά να σε σκοτώσω..".

 

Source.png Πηγή: adslgr.com