Στα πλαίσια του συνεδρίου All Things Digital, έγιναν τα εγκαίνια του bing.com, της πολυαναμενόμενης απάντησης της Microsoft στη Google στο πεδίο των αναζητήσεων.

 

Στο δελτίο τύπου η Microsoft αποφεύγει να χαρακτηρίσει το bing ως μηχανή αναζήτησης και προτιμά τον όρο μηχανή αποφάσεων. Παράλληλά προσθέτει ότι η νέα μηχανή ξεπερνά την έννοια της αναζήτησης ενημερώνοντας κατάλληλα τον χρήστη, βοηθώντας τον σε γρηγορότερες και καλύτερες αποφάσεις.

 

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο πρόεδρος της Microsoft, Steve Ballmer στη πρώτη δημόσια δοκιμή, το bing έχει λυτό σχεδιασμό με background το οποίο συνήθως παρουσιάζει κάποιο τοπίο. Σε κάθε αναζήτηση, τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε κατηγορίες όπως καιρός, reviews, ταξίδια, εικόνες, forum και πολλές άλλες. Η κατηγοριοποίηση είναι δυναμική και αλλάζει ανάλογα με το τι ακριβώς ψάχνετε.

 

Είναι ενδεικτικό από τη πρώτη παρουσίαση ότι το bing προσπαθεί στα πρώτα αποτελέσματα όχι απλά να εμφανίσει τις σχετικές ιστοσελίδες με την αναζήτηση σας αλλά να δώσει τις ακριβής πληροφορίες που ψάχνετε χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε μια σειρά από web sites. Περνώντας το ποντίκι πάνω από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, γίνεται μια γρήγορη προεπισκόπηση της ιστοσελίδας στην οποία αναφέρονται έτσι ώστε να ξεχωρίσετε πολύ εύκολα αν είναι σχετικη με την αναζήτηση σας.

 

Φυσικά δε λείπει η δυνατότητα αναζήτησης εικόνων αλλά και videos τα οποία μάλιστα παρουσιάζονται με thumbnails και είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους από της σελίδα των αποτελεσμάτων για πιο γρήγορο εντοπισμό του video που σας ενδιαφέρει.

 

Παράλληλα με το bing, η Microsoft παρουσίασε και νέες υπηρεσίες οι οποίες θα πλαισιώνουν οποιαδήποτε αναζήτηση στην ιστοσελίδα με περισσότερες πληροφορίες. Αυτές είναι οι Bing Travel, Bing Cashback και Bing Maps που όπως φαίνεται όμως από τις πρώτες αναφορές, εστιάζουν σε αποτελέσματα που αφορούν περισσότερο τους Αμερικανούς πολίτες και ελάχιστα τους Ευρωπαίους.

 

Το bing αναμένεται να λειτουργεί πλήρως στις 3 Ιουνίου, θα αντικαταστήσει το Live Search και η Microsoft αναμένεται να ξεκινήσει μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια με πηγές να αναφέρουν ότι το κόστος της θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

 

Link.png Site: bing (Πλήρη λειτουργία στις 3 Ιουνίου)

Link.png Site: Ανακαλύψτε το bing

Video Video: Steve Ballmer και παρουσίαση του bing