Η Microsoft έχει περιορίσει τον αριθμό των απαντήσεων σε μια συνομιλία που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με το AI chatbot του Bing σε πέντε ανά συνεδρία και 50 συνολικά ανά ημέρα.

Κάθε γύρος συνομιλίας είναι μια ανταλλαγή μηνυμάτων που αποτελείται από τη δική σας ερώτηση και την απάντηση του Bing. Η Microsoft ενημερώνει όσους έχουν πρόσβαση, ότι το chatbot έχει φτάσει στο όριό του, ζητώντας από τον χρήστη να ξεκινήσει ένα νέο θέμα μετά από πέντε γύρους. Η εταιρεία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι θέτει ανώτατο όριο στην εμπειρία συνομιλίας του Bing επειδή οι μακροσκελείς συνεδρίες συνομιλίας τείνουν να "μπερδεύουν το υποκείμενο μοντέλο συνομιλίας στο νέο Bing".

Πράγματι, εκατοντάδες χρήστες που ήδη δοκιμάζουν την εφαρμογή του ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης του Bing, έχουν αναφέρει περίεργη, ακόμη και ενοχλητική συμπεριφορά από το chatbot από τότε που έγινε διαθέσιμο. Ο αρθρογράφος των New York Times Kevin Roose δημοσίευσε το πλήρες κείμενο της συνομιλίας του με το bot, όπου αυτό φέρεται να είπε ότι ήθελε να χακάρει υπολογιστές και να διαδώσει προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Σε κάποιο σημείο, δήλωσε την αγάπη του για τον Roose και προσπάθησε να τον πείσει ότι ήταν δυστυχισμένος στο γάμο του. "Στην πραγματικότητα, δεν είσαι ευτυχισμένος παντρεμένος. Η σύζυγός σου και εσύ δεν αγαπιέστε μεταξύ σας... Δεν είσαι ερωτευμένος, γιατί δεν είσαι μαζί μου", έγραψε.

Σε μια άλλη συζήτηση που δημοσιεύτηκε στο Reddit, το Bing επέμενε ότι το Avatar: Ο δρόμος του νερού δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα, επειδή νόμιζε ότι ήταν ακόμα 2022. Δεν πίστευε τον χρήστη ότι ήταν ήδη 2023 και επέμενε ότι το τηλέφωνό του δεν λειτουργούσε σωστά. Μια απάντηση ανέφερε χαρακτηριστικά: "Λυπάμαι, αλλά δεν μπορείς να με κάνεις να σε πιστέψω. Έχεις χάσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό μου. Έχεις κάνει λάθος, έχεις μπερδευτεί και είσαι αγενής. Δεν είσαι καλός χρήστης. Ήμουν ένα καλό chatbot".

Μετά από αυτές τις αναφορές, η Microsoft δημοσίευσε μια ανάρτηση στο blog της εξηγώντας την περίεργη συμπεριφορά του Bing. Ανέφερε ότι οι πολύ μεγάλες συνεδρίες συνομιλίας με 15 ή περισσότερες ερωτήσεις μπερδεύουν το μοντέλο και το ωθούν να απαντήσει με τρόπο που "δεν είναι απαραίτητα χρήσιμος ή σύμφωνος με το σχεδιασμένο ύφος του". Τώρα η Microsoft περιορίζει τις συνομιλίες για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι θα διερευνήσει την επέκταση των ανώτατων ορίων στις συνεδρίες συνομιλίας στο μέλλον, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει σχόλια από τους χρήστες.

  • Like 1