Το Bing δεν είναι μόνο η μηχανή αναζητήσεων της Microsoft αλλά και μια πολύ καλή μηχανή προβλέψεων όπως έχει αποδειχθεί από την εποχή του τελευταίου Παγκόσμιου Κυπέλλου, με τα τελευταία της κατορθώματα να αφορούν τους νικητές των Oscar.

Συγκεκριμένα, το Bing μπόρεσε να προβλέψει σωστά τους νικητές και τις νικήτριες των 20 από τις 24 κατηγορίες της 87ης τελετής Oscars η οποία διεξήχθει χθες, κάτι που μεταφράζεται στο εντυπωσιακό 84%. Η πρόβλεψη της Microsoft δημοσιεύθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, και στην οποία η εταιρεία μας ενημέρωνε ότι η πρόβλεψη των νικητών γι' αυτά τα βραβεία είναι σχετικά απρόβλεπτη.

 

Η Microsoft χρησιμοποιεί ένα μοντέλο προβλέψεων το οποίο διαχειρίζεται ο David Rothschild, στέλεχος του τμήματος ερευνών της Microsoft, και το οποίο πάλι πέρσι είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του προβλέποντας σωστά τα Όσκαρ σε 19 από τις 23 κατηγορίες. Σε αντιδιαστολή, οι προβλέψεις του καζίνο Wynn δεν ήταν τόσο επιτυχημένες αφού κατάφερε να προβλέψει τα 4 από τα 6 πιο σημαντικά βραβεία όταν το Bing πρόβλεψε και τα έξι όσκαρ χωρίς κανένα λάθος.

 

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα υπάρχουν στο παρακάτω αναλυτικό μήνυμα που έχει αναρτήσει η εταιρεία στην ιστοσελίδα του TechNet.

 

Link.png Site: blog.technet.com