Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση της πρώτης έκδοσης του ανανεωμένου, βασισμένου στο Chromium browser της Edge για συστήματα Windows 10 που βασίζονται στη πλατφόρμα της ARM.

Ο νέος browser έρχεται στους υπολογιστές Windows 10 με επεξεργαστή ARM με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, δυνατότητες και συμβατότητα ενώ η εμπειρία με την πλοήγηση στο Internet δεν δέχεται κάποιο «χτύπημα» στην απόδοση όπως συμβαίνει με το emulation της έκδοσης x86.

Όσοι έχουν στα χέρια τους έναν φορητό υπολογιστή σαν τον Surface Pro X –ή σκέφτονται να τον αποκτήσουν- έχουν τώρα έναν αρκετά ικανό, γρήγορο και ελαφρύ browser στην διάθεση τους.

Ο Edge (Stable Version 80.0.361.48) υποστηρίζει επίσης αναπαραγωγή βίντεο Dolby Vision και έρχεται με αρκετές βελτιώσεις, fixes και νέα χαρακτηριστικά. Θα διατεθεί στους χρήστες των Windows 10 μέσα στις επόμενες εβδομάδες ωστόσο αν έχετε στην διάθεση σας κάποιον ARM-based υπολογιστή με Windows 10 υποθέτουμε ότι θα θέλετε να τον δοκιμάστε νωρίτερα, εκτός και αν βασίζεστε πλήρως στον Chrome ή στον Firefox. Περισσότερα για τον Edge browser μπορείτε να διαβάσετε εδώ.     

Engadget

  • Like 2