Πριν περίπου ένα χρόνο, η Microsoft ανακοίνωνε μια νέα στρατηγική για τον Edge browser, με μια νέα έκδοση η οποία θα χρησιμοποιούσε την chromium rendering engine, την ίδια που χρησιμοποιεί ο Chrome, o Safari και ο Opera browser.

Στις 15 Ιανουαρίου, η πρώτη επίσημη έκδοση θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες όχι μόνο των Windows 10 αλλά και άλλων λειτουργικών συστημάτων, όπως ανακοίνωσε χθες η Microsoft στα πλαίσια του συνεδρίου Ignite. Συγκεκριμένα ο νέος Edge browser ο οποίος έρχεται και με νέο λογότυπο, θα κυκλοφορήσει για Windows 10, Windows 7, Windows 8.1, macOS καθώς και στις mobile πλατφόρμες του Android και του iOS. Μελλοντικά θα κυκλοφορήσει έκδοση και για to Linux ενώ στα Windows 10, θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα έκδοση του Edge που στηρίζεται στη rendering engine της Microsoft. Όσοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει κάποια διαθέσιμη δοκιμαστική έκδοση, μπορούν να κατεβάσουν σήμερα την Release Candidate έκδοση η οποία περιλαμβάνει υποστήριξη συγχρονισμού των κωδικών σας, των αγαπημένων σας ιστοσελίδων αλλά και των ρυθμίσεων ανάμεσα στις διαφορετικές εκδόσεις του νέου Edge. Περιλαμβάνει ακόμα και την προστασία από μεθόδους εντοπισμού που χρησιμοποιούν διάφορες ιστοσελίδας για καλύτερη στόχευση των διαφημίσεων που προβάλλουν. 

edgemain.jpg.6cf7a39eda9586c607c1d2ffba1ee4e0.jpg

Όπως αναφέρθηκε στην κεντρική παρουσίαση του συνεδρίου Ignite, οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν σημαντικά λιγότερα προβλήματα συμβατότητας με ιστοσελίδες, ένα από τα πλεονεκτήματα χρήσης της Chromium Engine ενώ και η ταχύτητα του browser παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του νέου Edge είναι τα "Collections", με τον χρήστη να μπορεί να συλλέγει σε ένα κοινό μέρος διαφορετικά στοιχεία από διαφορετικές ιστοσελίδες, και στη συνέχεια να μπορεί να τα διαμοιραστεί εύκολα με όποιον θέλει ή να τα εξάγει ακόμα στο Microsoft Office για περαιτέρω επεξεργασία.

Η Release Candidate έκδοση είναι διαθέσιμη για κατέβασμα μέσα από την ιστοσελίδα του Edge για Insiders ενώ μέσα στην εβδομάδα η Microsoft θα κυκλοφορήσει νέα έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει το νέο λογότυπο.