Η Microsoft ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια πλήρη αλλαγή του Edge browser ο οποίος πλέον θα στηρίζεται στο Chronium engine, με μια πρώτη έκδοση να έχει διαρρεύσει, δίνοντας μας μια πρώτη εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Με βάση την έκδοση που υπάρχει στα torrents, ο Edge διαθέτει περιβάλλον που διαφοροποιείται από τον Chrome όπως αναμενόταν, με τη Microsoft να έχει ενσωματώσει και μερικά animation από την έκδοση που γνωρίζουμε τώρα. Δε λείπουν πάντως οι ομοιότητες με τον Chrome, μια κατάσταση που πιθανόν να ελαχιστοποιηθεί πριν την επίσημη κυκλοφορία του.

Μετά την εγκατάσταση, ο Edge εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη για το αν επιθυμεί να μεταφέρει τους αγαπημένους του συνδέσμους, τους κωδικούς του αλλά και το ιστορικό πλοήγησης που διαθέτει στον Chrome ή στην «παλιά» έκδοση του Edge. Λείπει η δυνατότητα συγχρονισμού των ρυθμίσεων, των extensions, των ανοιχτών tabs και των πληροφοριών autofill, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία θα γίνει μελλοντικά. Μέσα από τα γνωστά flags, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει ακόμα το dark mode αλλά και τη λειτουργία read aloud. 

twarren_edgechromium_1.jpg.78ffe0250a9d267a901be3d78d982d2a.jpgtwarren_edgechromium_2.jpg.9781a565909af1828d0702e7706fee4e.jpg

Όπως αναμενόταν, ο νέος Edge θα υποστηρίζει πλήρως τα extensions του Chrome μέσα από μια αποκλειστική ιστοσελίδα στην οποία θα εμφανίζονται όσα έχουν εγκριθεί. Όπως ίσχυε και με τον Opera κατά το παρελθόν, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κατεβάσουν άμεσα τα αγαπημένα τους extensions από το online store της Google, με την ενεργοποίηση της σχετικής ρύθμισης. 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από όσους προχώρησαν στο κατέβασμα της δοκιμαστικής έκδοσης, ο νέος Edge δείχνει αρκετά σταθερός και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει έναν ικανό αντίπαλο του Chrome browser. Για την ώρα πάντως δε γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει η πρώτη επίσημη δοκιμαστική έκδοση στο πρόγραμμα Insider, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. 

TheVerge

  • Like 2