Κάποια δημοφιλή site όπως YouTube, Twitter και Instagram δεν θα είναι προσβάσιμα μέσω Internet Explorer.

Η Microsoft ίσως τελικά βρήκε λύση ώστε να σταματήσει μια και καλή τη χρήση του Internet Explorer. Με την επόμενη έκδοση Edge που θα κυκλοφορήσει η εταιρία τον Νοέμβριο, οι χρήστες του Internet Explorer δεν θα έχουν πρόσβαση σε 1.156 ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών προορισμών όπως το YouTube, Twitter, Instagram και το ESPN. Για πρόσβαση σε όλους τους «απαγορευμένους» ιστοτόπους, οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το πιο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft που βασίζεται στο Chromium.

Η λίστα των site βρίσκεται σε ένα αρχείο DLL που η Microsoft προσθέτει κατά την εγκατάσταση του Edge, ήδη από το καλοκαίρι. Ο Internet Explorer θα φορτώνει το συγκεκριμένο αρχείο μέσω ενός plugin, το οποίο στη συνέχεια θα παρακολουθεί τις ιστοσελίδες που ο χρήστης επισκέπτεται μέσω του browser. Όταν ο χρήστης πάει σε κάποια από τις ιστοσελίδες που η Microsoft επέλεξε να μπλοκάρει, θα βλέπει μία σελίδα υποστήριξης η οποία θα τον ενημερώνει πως μπορεί να συνεχίσει την πλοήγηση στο διαδίκτυο αποκλειστικά μέσα από τον Edge, όπου ήδη θα έχει εκτελεστεί και αυτόματα. Κι αν ο χρήστης βρεθεί απέναντι σε κάποια ιστοσελίδα που απαιτεί τη χρήση Internet Explorer, θα μπορεί να ανοίξει τη συγκεκριμένη σελίδα με το «Internet Explorer Mode» μέσα από τον Edge.

Αν και έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από το τέλος της υποστήριξης της Microsoft για τον Internet Explorer 8,9 και 10, υπάρχει ακόμη ένα μικρό ποσοστό χρηστών που συνεχίζουν να τον χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα StatCounter, τον Σεπτέμβριο του 2020, ο IE κατείχε μερίδιο 1,19% στην παγκόσμια αγορά των browsers. Αυτή  η κίνηση της Microsoft αποτελεί μέρος του πλάνου που την θέλει να καταργεί εντελώς τον Internet Explorer. Αν υπάρχουν χρήστες που δεν έχουν εγκαταστήσει τον Edge, μάλλον αυτή τη φορά δεν θα μπορούν να το αποφύγουν.

  • Like 1