Από τον Ιούνιο του 2022 ο Internet Explorer θα σταματήσει να υποστηρίζεται.

Η Microsoft αποσύρει επιτέλους τον Internet Explorer τον επόμενο χρόνο, έπειτα από περισσότερα 25 χρόνια παρουσίας. Ο browser που όλοι γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από τα λειτουργικά συστήματα της αμερικανικής εταιρείας, δεν χρησιμοποιείται από τους περισσότερους χρήστες πλέον, με τη Microsoft να βάζει οριστικό τέλος στις 15 Ιουνίου 2022 αποσύροντάς τον για χάρη του Edge.

Ο Sean Lyndersay, Program Manager του Edge, δήλωσε:

Ανακοινώνουμε ότι το μέλλον του Internet Explorer στα Windows 10 βρίσκεται στο Microsoft Edge. Η εφαρμογή Internet Explorer 11 θα αποσυρθεί και θα σταματήσει να υποστηρίζεται στις 15 Ιουνίου του 2022, για ορισμένες εκδόσεις των Windows 10.

Αν και το κανάλι LTSC (Long-Tem Servicing Channel) των Windows 10 θα εξακολουθήσει να περιλαμβάνει τον Internet Explorer τον επόμενο χρόνο, όλες οι εκδόσεις καταναλωτών θα σταματήσουν να τον υποστηρίζουν. Η Microsoft δεν το καθιστά σαφές, αλλά είναι πιθανό η εταιρεία να τον αποσύρει εντελώς από όλες τις εκδόσεις είτε τον Ιούνιο του 2022 είτε λίγο αργότερα.

Η εναλλακτική λύση για τις περισσότερες επιχειρήσεις θα είναι ο Edge με τη λειτουργία IE. Η Microsoft δημιούργησε τη λειτουργία IE για τον Edge πριν από μερικά χρόνια και επέτρεψε στις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν το νέο πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium για παλαιότερους ιστοτόπους. Η λειτουργία IE υποστηρίζει παλαιότερα στοιχεία ελέγχου Active X και παλαιότερους τύπους ιστοτόπων όπου πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούν και να υποστηρίζουν. Η Microsoft υπόσχεται να υποστηρίξει αυτήν τη λειτουργία στον Edge τουλάχιστον έως και το 2029.

Το τέλος του Internet Explorer 11 προγραμματίζεται εδώ και πολύ καιρό. Ήδη πέρυσι η Microsoft απέκλεισε την είσοδο στο Teams (web app έκδοση) μέσω IE ενώ σκοπεύει να διακόψει την πρόσβαση στις υπηρεσίες Microsoft 365 αργότερα φέτος. Ο Internet Explorer 11 δεν θα υποστηρίζεται πλέον για τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Office 365, το OneDrive, το Outlook και πολλά άλλα στις 17 Αυγούστου.

Η Microsoft προσπαθεί να σταματήσει τη χρήση του Internet Explorer για περισσότερα από πέντε χρόνια. Ο Edge ήρθε το 2015 και ουσιαστικά ήταν η αρχή του τέλους για τον IE. Η Microsoft έκτοτε χαρακτήρισε τον Internet Explorer ως «λύση συμβατότητας» και όχι ως πρόγραμμα περιήγησης και ενθάρρυνε τις επιχειρήσεις να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το πολύ παλιό πρόγραμμα για χάρη του Edge και της λειτουργίας IE.

  • Like 2