Υλοποιώντας ένα προσαρμοζόμενο σύστημα ειδοποίησης αιτημάτων που θα βασίζεται στο κοινό της

Η Microsoft ξεκίνησε να εργάζεται σε μια λύση στα αιτήματα ειδοποιήσεων από διάφορες σελίδες, αξιοποιώντας στατιστικά χρηστών ώστε να ξέρει ποια μπλοκάρει το κοινό της και ποια επιτρέπει. Σύμφωνα με ένα blog post στην επίσημη ιστοσελίδα της, η λύση ονομάζεται adaptive notification request και η γενική διάθεση στον Edge 88 θα ξεκινήσει σύντομα, αφού είχε θετική αποδοχή από testers.

Ως παράδειγμα του πώς δουλεύει αυτή η λειτουργία, ας υποθέσουμε πως υπάρχει μια σελίδα που ρωτάει πολύ συχνά τους επισκέπτες της να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις, αλλά κανείς δεν αποδέχεται. Ο χρήστης είτε θα κλείσει το σχετικό παράθυρο είτε θα το απορρίψει. Η Microsoft θα συλλέξει αυτά τα δεδομένα, με αποτέλεσμα νέοι χρήστες να μην βλέπουν τη σχετική ειδοποίηση στο μέλλον.

popup-example.PNG

Σε προηγούμενες εκδόσεις, ο Edge από προεπιλογή έβαζε τα αιτήματα σε αδράνεια, το οποίο αυτόματα μπλόκαρε οποιοδήποτε αίτημα, με τον χρήστη να μπορεί να τα ενεργοποιήσει από το καμπανάκι στη μπάρα διεύθυνσης. Στο ενημερωτικό blog post, η Microsoft αναφέρει πως αυτή η ενέργεια μείωσε τα παράπονα του κοινού της, που έλαβε πάρα πολλές αιτήσεις από σελίδες, αλλά παράλληλα παρουσίασε ένα νέο πρόβλημα : σταμάτησαν πλήρως οποιουδήποτε τύπου ενημερώσεις, ακόμα κι από σελίδες που ο χρήστης ήθελε να λαμβάνει ειδοποιήσεις.

muted-bell-edge.PNG

Η νέα έκδοση του Edge θα προσπαθήσει να ισορροπήσει την κατάσταση που αντιμετώπιζαν οι χρήστες, εμφανίζοντας αίτημα ειδοποιήσεων όταν αρκετοί χρήστες αποδέχονται να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να εμποδίζει αιτήματα όταν αρκετοί χρήστες αρνούνται.

Βέβαια αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να προσπεραστούν και να μη λαμβάνει κανείς καμία ειδοποίηση, καθώς όσοι θέλουν μπορούν από τις ρυθμίσεις του Edge να αποκλείσει οποιαδήποτε ειδοποίηση και αίτημα. Επίσης, η λειτουργία αυτή θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο χρήστης απορρίψει αιτήματα σε τρεις σελίδες εν συνεχεία. Το ίδιο θα ισχύει κι αν κάποιος κλείσει το μήνυμα πατώντας στο Χ για να κλείσει η ειδοποίηση.

  • Like 1