Όσοι χρησιμοποιούν τον Edge, θα έχουν παρατηρήσει ότι εδώ και λίγες εβδομάδες, ο browser τους κάνει copy/paste URL με έναν νέο, περίεργο και όχι απαραίτητα εξίσου βολικό τρόπο. Ιδού πώς θα επαναφέρετε τον παλιό.

Ανάμεσα σε όλες τις άλλες αλλαγές που επέφερε η έκδοση 87 του Edge (στα Windows, 88 στο macOS) ήταν και ένας νέος τρόπος copy/paste URL. Συγκεκριμένα, δοκιμάζοντας να αντιγράψει κανείς μία διεύθυνση από τη μπάρα του browser, στο paste έβλεπε να εμφανίζεται αντί για το ίδιο το URL, μία υπερσύνδεση με τον τίτλο της σελίδας, δημιουργώντας σε ορισμένες περιπτώσεις προβλήματα στους χρήστες. Τι γίνεται όμως με όσους δε βολεύονται;

Η μία λύση είναι να κάνουν paste χρησιμοποιώντας διαφορετικό συνδυασμό πλήκτρων και αντί για τα Ctrl + V να καταφύγουν στα Ctrl + Shift + V. Οι συνήθειες βέβαια δύσκολα κόβονται, οπότε η εν λόγω πρόταση δεν είναι και ό,τι πιο βολικό για κάποιον που έχει μάθει να χρησιμοποιεί τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου.

image.png.fd54ec299941cbd2e2edad082b2673b0.png

Αν τώρα προτιμάτε κάτι πιο… μόνιμο, ευτυχώς ο Edge προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του κλασσικού, παραδοσιακού copy/paste σε ό,τι αφορά τα URL. Εσείς απλώς θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε/επιλέξετε. Πηγαίνετε στην επάνω δεξιά γωνία του browser στο εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές, ανοίξτε το μενού και επιλέξτε Settings. Στη σελίδα που ανοίγει, στα αριστερά θα δείτε την επιλογή Share, copy, and paste. Κάντε κλικ εκεί. Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι διαλέξετε το Plain text (επιλογή στα δεξιά) και είστε έτοιμοι.

  • Like 6
  • Thanks 1