Η συμπλήρωση των κωδικών καθώς περιηγείται ο χρήστης στο διαδίκτυο, έγινε ακόμη πιο εύκολη.

Η Microsoft συνεχίζει τη σταυροφορία της ενάντια σε «παλιές» τακτικές κατά τις οποίες ο χρήστης πρέπει να πληκτρολογεί κάθε φορά τον κωδικό του όταν επισκέπτεται σελίδες στο διαδίκτυο. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης θα γίνει διαθέσιμη μέσω του Microsoft Authenticator σε iOS και Android ενώ ανακοίνωσε και την επέκταση (extension) Autofill για τον Google Chrome.

Για να είναι εφικτή η αυτόματη συμπλήρωση των κωδικών, ο χρήστης θα πρέπει να αποθηκεύει τους κωδικούς του στον Microsoft λογαριασμό του. Μπορεί να το κάνει με διάφορους τρόπους όπως για παράδειγμα να τους αποθηκεύσει μέσω του Microsoft Edge. Εάν δεν χρησιμοποιεί τον Edge, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νέα επέκταση Autofill, η οποία δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης και αυτόματης συμπλήρωσης κωδικών πρόσβασης μέσω του Microsoft λογαριασμού, καθώς ο ίδιος περιηγείται χρησιμοποιώντας τον Google Chrome.

Όταν ο χρήστης αποθηκεύσει τους κωδικούς του, μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το Microsoft Authenticator για iOS και Android, για την αυτόματη συμπλήρωσή τους. Όταν ο χρήστης μεταβεί σε έναν ιστότοπο ή μία εφαρμογή  που απαιτεί κωδικό πρόσβασης που έχει ήδη αποθηκεύσει, ο Authenticator θα προσφέρει λύση αυτόματης συμπλήρωσης.

Η Microsoft πρόσθεσε επίσης τη δυνατότητα εισαγωγής κωδικών πρόσβασης στην εφαρμογή Authenticator από αρχεία CSV ή απευθείας από τον Chrome σε Android συσκευές.