Μετά από αρκετές εβδομάδες δοκιμαστικής περιόδου, το Famiy Safety App της Microsoft είναι διαθέσιμο για Android και iOS.

Η Microsoft είχε παρουσίασε μία εφαρμογή σχεδιασμένη να βοηθήσει τους γονείς να έχουν τον έλεγχο αναφορικά με την πρόσβαση των παιδιών στο διαδίκτυο. Το Family Safety App εκτός όμως από το περιεχόμενο, καταγράφει και δεδομένα τοποθεσίας ώστε οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά ενώ μπορεί ακόμη να παρακολουθήσει κι αν τελικά πήγαν στο σχολείο ή έκαναν «κοπάνα».

Η εφαρμογή θα μπορεί προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους γονείς όπως το συνολικό χρόνο που τα παιδιά σπαταλούν μπροστά από μία οθόνη αλλά κι αν χρησιμοποιούν υπολογιστή, android συσκευή ή το Xbox. Οι γονείς έπειτα μπορούν να θέσουν τα δικά τους χρονικά όρια ενώ μπορούν να απαγορεύσουν την είσοδο σε ακατάλληλες σελίδες.

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft Liat Ben-Zur δήλωσε:

Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνουμε ότι η εφαρμογή Microsoft Family Safety, η οποία έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να προστατεύσετε την ψηφιακή και φυσική ασφάλεια της οικογένειάς σας, αρχίζει να κυκλοφορεί σε iOS και Android. Τους τελευταίους μήνες, έχω χρησιμοποιήσει τη δοκιμαστική έκδοση με την οικογένειά μου και άλλαξε εντελώς την καθημερινότητά μας.

Η Microsoft βασιζόμενη στο feedback που έλαβε κατά την δοκιμαστική περίοδο, βελτίωσε το Safety App προσθέτοντας μία νέα δυνατότητα για αποκλεισμό ή κατάργηση αποκλεισμού συγκεκριμένων εφαρμογών, σχεδίασε εκ νέου κάποια κομμάτια της εφαρμογής για ευκολότερη πλοήγηση, πρόσθεσε περισσότερες επιλογές χρόνου για τους γονείς ώστε να ανταποκρίνονται γρηγορότερα στα αιτήματα των παιδιών για περισσότερο χρόνο οθόνης ενώ πρόσθεσε και μία δυνατότητα ώστε οι γονείς να μπορούν να δουν όλα τα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία.

Ο αντιπρόεδρος συνέχισε λέγοντας:

Είναι επίσης σημαντικό για μένα να προστατεύεται το απόρρητο της οικογένειάς μου. Δεν είμαι οπαδός εφαρμογών που πωλούν ή μοιράζονται τα δεδομένα τοποθεσίας της οικογένειάς μου σε τρίτους. Το Safety App σας παρέχει πλήρη έλεγχο σχετικά με το πώς και γιατί συλλέγονται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές παρακολούθησης τοποθεσίας, τα δεδομένα τοποθεσίας της οικογένειάς σας δεν θα πωλούνται ούτε θα κοινοποιούνται σε ασφαλιστικές εταιρίες ή άλλες εταιρίες δεδομένων.

Η Microsoft σκοπεύει να προσθέσει περισσότερες δυνατότητες στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων δύο premium δυνατοτήτων από το Microsoft 365. Θέλει να προσθέσει πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά της οδήγησης αλλά και ειδοποιήσεις τοποθεσίας που θα ειδοποιούν τους γονείς όταν ένα μέλος της οικογένειας φτάσει ή αναχωρήσει από μία συγκεκριμένη τοποθεσία.

  • Like 1
  • Confused 1