Πίσω στο 2008, η Microsoft είχε ανακοινώσει στo συνέδριο TED στην Καλιφόρνια το πρόγραμμα WorldWide Telescope, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούσαν να εξερευνήσουν το γνωστό έως σήμερα σύμπαν, με το πρόγραμμα να συνεχίζει για αρκετά χρόνια σε δοκιμαστική μορφή.

Για τον εορτασμό της πέμπτης εορτής του, η Microsoft κυκλοφορεί την 5η έκδοση της εφαρμογής με αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Το WT προσφέρει, σύμφωνα με την εταιρεία, μία "κινηματογραφική" εμπειρία με πλήρη τρισδιάστατα μοντέλα όλων των γνωστών πλανητών, σε ένα χάρτη τεραστίων διαστάσεων. Η έκδοση 5.0 προσφέρει εμπειρία μοντέλων υψηλής ανάλυσης, ενώ περιλαμβάνει και μία πιστή αναπαραγωγή του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού.

 

Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να κατεβάσουν το WorldWide Telescope μέσω του παρακάτω συνδέσμου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα είναι ακόμα σε beta έκδοση, οπότε αναμένονται αρκετές διορθώσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WorldWideTelescope_ISS.jpg

[link=WPCentral]http://www.wpcentral.com/microsoft-research-releases-worldwide-telescope-50-explore-cosmos-your-pc]http://www.wpcentral.com/microsoft-research-releases-worldwide-telescope-50-explore-cosmos-your-pc']WPCentral

[download=http://www.worldwidetelescope.org/]http://www.worldwidetelescope.org/]http://www.worldwidetelescope.org/]http://www.worldwidetelescope.org/]http://www.worldwidetelescope.org/]http://www.worldwidetelescope.org/]http://www.worldwidetelescope.org/]http://www.worldwidetelescope.org/]http://www.worldwidetelescope.org/']World Wide Telescope

 

 

[comp=http://www.gogadget.gr/compare/samsung/galaxy-s2/samsung/galaxy-s4-mini/sony/xperia-z1]