Μαζί με τις νέες λειτουργίες, το Teams θα υποστηρίζει πλέον emojis αλλά και φίλτρα βίντεο.

Αν και παγκοσμίως γίνεται προσπάθεια να επιστρέψουμε συνολικά σε μία κανονικότητα, για την ώρα αρκετές εταιρίες, σχολεία και οργανισμοί συνεχίζουν να κρατούν τις αποστάσεις τους, επιτρέποντας σε εργαζόμενους και μαθητές να παραμένουν στο σπίτι. Βέβαια, το να χρησιμοποιεί ο χρήστης συνεχώς από το σπίτι τον υπολογιστή του είτε για να εργαστεί είτε για να παρακολουθήσει το μάθημα στο πανεπιστήμιο, έχει και αυτό τις δικές του προκλήσεις. Ωστόσο, η τελευταία ενημέρωση του Microsoft Teams, θέλει να εστιάσει σε κάποια από τα προβλήματα και να κάνει αυτή τη νέα εποχή στην οποία εργαζόμενοι και μαθητές βρίσκονται απομονωμένοι, λιγότερο εξαντλητική.

Η Microsoft ελπίζει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στις online συσκέψεις να αισθάνονται πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης. Η λειτουργία Together έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του λεγόμενου Zoom Fatigue. Το Zoom Fatigue ουσιαστικά αναφέρεται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες σε μία online σύσκεψη δυσκολεύονται περισσότερο να απορροφήσουν τις πληροφορίες των συναδέλφων τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί κατά τη διάρκεια ενός meeting, οι χρήστες πρέπει να εστιάζουν συνεχώς στον συνομιλητή τους, κοιτώντας μία κάμερα. Σε αντίθεση με ένα κανονικό meeting στο γραφείο, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν για παράδειγμα να ξεκουράσουν για λίγα δευτερόλεπτα τα μάτια τους ή το μυαλό τους σκεφτόμενοι κάτι άλλο ή απλά κοιτώντας έξω από το παράθυρο. Τα μεγάλα σε διάρκεια και πολλά meetings μέσα στην ημέρα, έχουν αρχίσει να προκαλούν το Zoom Fatigue, για το οποίο μάλιστα αρκετοί χρήστες έχουν ήδη έχουν παραπονεθεί.

ezgif.com-optimize.gif.1540a44391dbf248ba97aea9be4a6bfb.gif

Με τη λειτουργία Together λοιπόν, οι συμμετέχοντες θα νιώθουν πως βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο με όλους τους άλλους. Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να επικεντρώνονται στα στοιχεία και τις πληροφορίες των συνομιλητών τους κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Μία δυνατότητα που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Η Microsoft θα κυκλοφορήσει επίσης και τη λειτουργία Dynamic View, με την οποία οι συντονιστές των κλήσεων θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο εμφάνισης του κοινόχρηστου περιεχομένου κατά τη διάρκεια μία σύσκεψης, βελτιστοποιώντας αυτόματα το επιλεγμένο περιεχόμενο αλλά και τους συμμετέχοντες. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει να δείξει μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση, ο συντονιστής θα μπορεί να φέρει σε πρώτο πλάνο τη δική του οθόνη.

Επιπλέον, το Teams θα υποστηρίζει και μία ποικιλία από φίλτρα για φωτογραφίες, φίλτρα βίντεο τύπου Instagram αλλά και emojis. Ακόμη, θα προστεθεί και η λειτουργία Reflect, με την οποία εκπαιδευτικοί και διευθυντές θα μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση των μαθητών και εργαζομένων μέσω κάποιων ερωτήσεων σε μορφή δημοσκοπήσεων.

  • Like 3