Ακόμη μία περίοδος αναδιοργάνωσης έρχεται για τη Microsoft, η οποία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες απολύσεις, κυρίως από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο γίγαντας του λογισμικού επιθυμεί στραφεί κυρίως στις πωλήσεις λογισμικού για το σύννεφο (Azure κ.λπ) παρά στις πωλήσεις boxed software, που αποτελεί μία επιχείρηση που αργοπεθαίνει. Για την ώρα δεν υπάρχει πληροφόρηση για το ποιες ομάδες εργαζομένων επηρεάζονται (ξέρουμε ότι θα επηρεαστούν κυρίως τα τμήματα πωλήσεων) και σε ποιες περιοχές.

 

Επίσης δεν γνωρίζουμε αν θα επηρεαστεί και το τμήμα Microsoft Surface, το οποίο είχε μία σταθερά ανοδική πορεία μέχρι στις αρχές της χρονιάς, όπου και οι πωλήσεις έπεσαν κατά 26%. Η Microsoft πάντως υποστηρίζει ότι η πτώση οφείλεται στη γήρανση της σειράς συσκευών της και στον αυξημένο ανταγωνισμό. Από τότε, η Microsoft έχει αποκαλύψει ένα νέο Surface Pro καθώς και το ολοκαίνουριο Surface Laptop, το οποίο απέσπασε γενικώς αρκετά καλές κριτικές.

 

Πέρυσι, η Microsoft απέλυσε τον COO της, Kevin Turner, ο οποίος επέβλεπε μία τεράστια ομάδα 51 χιλιάδων εργαζομένων που εργάζονταν στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στη διοίκηση λειτουργιών και στην εταιρική τεχνολογία. Το τμήμα διασπάστηκε σε μικρότερα, με τον Judson Althoff να ηγείται του τμήματος business sales. Ο Judson Althoff δεν δίστασε πρόσφατα να ασκήσει κριτική στη προσέγγιση της Microsoft στη πώληση της cloud computing πλατφόρμα της εταιρείας, Azure, υποστηρίζοντας πως οι πωλητές χρησιμοποιούσαν παλιομοδίτικες στρατηγικές δεκαετιών, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί για την πώληση λογισμικού σε “φυσική μορφή” (boxed, retail).

 

Τέτοια εποχή περίπου πέρυσι, η Microsoft έκανε γνωστό πως θα περικόψει περίπου 2850 θέσεις εργασίας, λίγο αφότου είχαν ήδη πραγματοποιηθεί 1850 απολύσεις, κυρίως από το αποτυχημένο τμήμα smartphones της εταιρείας. Το χρονικό παράθυρο για τις τελευταίες απολύσεις δεν είναι σύμπτωση, αφού το οικονομικό έτος της εταιρείας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σε λίγο πρόκειται να ανακοινωθούν τα κέρδη της για το τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία αυτή τη περίοδο απασχολεί περίπου 121.500 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και 10.000 από την εξαγορά των $26,2 δισεκατομμυρίων του LinkedIn.

 

Link.png Site: Engadget