Τον διάδοχο των Windows φαίνεται ότι ετοιμάζει η Microsoft, σύμφωνα με πληροφορίες που βασίζονται σε εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας λογισμικού.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεκίνησε το σχέδιο Midori για τον σχεδιασμό ενός λειτουργικού συστήματος που θα επικεντρώνεται γύρω από την χρήση του διαδικτύου και θα καταργεί την εξάρτηση από ένα μηχάνημα.

 

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, τα Windows απέδωσαν πολύ καλά σε μία εποχή όπου οι χρήστες είχαν ένα μηχάνημα για όλες τις υπολογιστικές εργασίες. Αντίθετα, σήμερα και πολύ περισσότερο στο μέλλον, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από πολλά διαφορετικά μηχανήματα ή ακόμα και από φορητές συσκευές.

 

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις έχουν επενδύσει στην τεχνολογία της χρήσης του λειτουργικού συστήματος σε εικονικό περιβάλλον (virtualization) που μειώνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και για τους οικιακούς χρήστες.

 

Το σχέδιο Midori, συνεχίζουν οι αναλυτές, αποσκοπεί πιθανόν στη δημιουργία ενός μικρού και «φορητού» λειτουργικού συστήματος που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για εξειδικευμένες χρήσεις.

 

Από την πλευρά τους, οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το Midori είναι μία λογική κίνηση από την Microsoft καθώς η αξία του Windows θα μειωθεί καθώς όλο και περισσότερες εφαρμογές θα συντελούνται μέσω του διαδικτύου.

 

Η ίδια η Microsoft δεν αρνείται την ύπαρξη του Midori, αλλά σημειώνει ότι είναι ένα σχέδιο υπό εξέλιξη και ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.

 

Source.png Πηγή: in.gr