Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο μερίδιό της στην αγορά των smartphone, η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει σε συνέδριο της Βαρκελόνης το Windows Mobile 7, μια σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματός της για κινητά.

 

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το νέο λογισμικό θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Mobile World Congress από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Στιβ Μπάλμερ, ο οποίος είχε βρεθεί και πέρυσι στο μεγάλο συνέδριο κινητής επικοινωνίας για την παρουσίαση της προηγούμενης έκδοσης 6.5.

 

H Microsoft πάντως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την προαναγγελία.

 

Σύμφωνα με αναφορές που μένει να επιβεβαιωθούν, η νέα έκδοση μεταξύ άλλων υιοθετεί νέα εμφάνιση, είναι απλούστερη στη χρήση και προσφέρει λειτουργίες πολυμέσων που βασίστηκαν στη συσκευή μουσικής Zune, την όχι και τόσο επιτυχημένη απάντηση της Microsoft στο iPod.

 

Τα τελευταία χρόνια η Microsoft βλέπει την απήχησή της να μειώνεται στην αγορά των τηλεφώνων με διαδικτυακή σύνδεση, τα οποία θεωρούνται από πολλούς το μέλλον της επικοινωνίας και των πολυμέσων.

 

Το μερίδιο της Μιcrosoft μειώθηκε το 2009 στο 8,8% της αγοράς από το 13,9% ένα χρόνο νωρίτερα, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Canalys.

 

Το Symbian της Nokia επικρατεί με 47,2%, το Blackberry της RIM ακολουθεί με 20,8% και το iPhone OS της Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση με 15,1%.

 

Newsroom ΔΟΛ

 

Source.png Πηγή: In.gr