Το Σάββατο το πρωί, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Apple, Tim Cook προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η εταιρεία του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και πρόσφατα το ίδιο έκανε και η Microsoft.

Ανάμεσα στα μέτρα που έλαβε η Apple είναι το κλείσιμο όλων των καταστημάτων της σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι –τουλάχιστον- τις 27 Μαρτίου. Εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα της στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ, στο Μακάο και στην Ταϊβάν που ξαναλειτούργησαν πρόσφατα καθώς είχαν παραμείνει κλειστά από τις 2 Φεβρουαρίου. Τα καταστήματα επίσης της εταιρείας στην Ιταλία και στην Γαλλία που είχαν κλείσει εξαιτίας της πανδημίας θα παραμείνουν και αυτά κλειστά.

Η εταιρεία επίσης πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το συνέδριο προγραμματιστών της θα έχει ψηφιακή μορφή και ενθάρρυνε την εργασία από το σπίτι και έδωσε κανονικές άδειες (με αποδοχές) για την αντιμετώπιση προσωπικών ή οικογενειακών ζητημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης από ασθένεια, της περίθαλψης κάποιου αγαπημένου προσώπου που έχει ασθενήσει, της υποχρεωτικής απομόνωσης η για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει η φροντίδα των παιδιών λόγω του κλεισίματος των σχολίων.

Όσον αφορά στα δραστικά μέτρα που πήρε η εταιρεία, ο Tim Cook αναφέρθηκε στα διδάγματα από την περιπέτεια της Κίνας με τον κορωνοϊό και δήλωσε: «Ένα από τα διδάγματα ήταν ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης του ιού, είναι η μείωση της πυκνότητας και η μεγιστοποίηση της κοινωνικής απόστασης. Καθώς τα ποσοστά νέων κρουσμάτων συνεχίζουν να αυξάνονται σε άλλα μέρη, αποφασίσαμε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για την προστασία των μελών της ομάδας μας και των πελατών μας».

Την ίδια πολιτική ακολούθησε και η Microsoft, η οποία ήταν από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που προέτρεψαν τους εργαζομένους της στην Ουάσιγκτον και στο Σιάτλ να εργαστούν από το σπίτι ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι το συνέδριο Build θα πραγματοποιηθεί σε digital/ online-only μορφή. «Κλείνουμε όλες τις τοποθεσίες Microsoft Store για να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών μας. Ο καλύτερος τρόπος για να σας εξυπηρετήσουμε, κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης, είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού» ανέφερε η Microsoft.  

Η εταιρεία μάλιστα μαζί με τις εταιρείες Facebook, Google, LinkedIn, Reddit, Twitter και YouTube προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση:

Engadget | Engadget