Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, παραιτήθηκε από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ο Bill Gates είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft μέχρι το 2008, όταν και αποφάσισε να αφήσει τη θέση του στον Steve Ballmer για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Το πιθανότερο είναι ο Bill Gates να αποφάσισε να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο για τους ίδιους ακριβώς λόγους, ωστόσο δεν είναι απίθανο, οι τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία, να επιτάχυναν την απόφαση του καθώς φαίνεται να έχει εκφράσει την επιθυμία να «αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές προτεραιότητές του». Ο Bill Gates παρόλα αυτά θα εξακολουθήσει να υπηρετεί την Microsoft ως «σύμβουλος τεχνολογίας» του σημερινού Διευθύνοντα Συμβούλου της Satya Nadella, έναν ρόλο που ανέλαβε το 2014, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, όταν βεβαίως παραιτήθηκε από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft.

«Ήταν τεράστια τιμή και προνόμιο να δουλέψω μαζί με τον Bill και να μάθω από αυτόν όλα αυτά τα χρόνια. Ο Bill ίδρυσε την εταιρεία μας με πίστη στον εκδημοκρατισμό του λογισμικού και είχε πάθος για την επίλυση των πιο πιεστικών προκλήσεων της κοινωνίας μας. Και η Microsoft και ο κόσμος είναι καλύτεροι χάρη σε αυτά» δήλωσε ο Satya Nadella. «Το συμβούλιο επωφελήθηκε από την ηγεσία και το όραμα του Bill. Και η Microsoft θα συνεχίσει να επωφελείται από το διαρκές πάθος του για τη τεχνολογία και τις συμβουλές του για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Είμαι ευγνώμων για τη φιλία του Bill και ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω κοντά του για να εκπληρώσουμε την αποστολή μας που είναι να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο και κάθε οργανισμό στον πλανήτη να επιτύχει περισσότερα».

Αν και ο Bill Gates θα συνεχίσει να διατηρεί κατά κάποιο τρόπο επαφή –εξάλλου είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της κατέχοντας ποσοστό 1,36% στην εταιρεία- με την εταιρεία που ίδρυσε έστω και ως σύμβουλος σε θέματα τεχνολογίας του τωρινού Διευθύνοντα Συμβούλου, η κίνηση του σηματοδοτεί το μεγαλύτερο βήμα που έχει κάνει μακριά από την εταιρεία που ίδρυσε (μαζί με τον Paul Allen το 1975) από τότε που εγκατέλειψε το ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου το 2008. Την αποχώρηση του Bill Gates δεν είδε με καλό μάτι η αγορά –η παγκόσμια οικονομία ταλανίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού και την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του- και η μετοχή της Microsoft κατέγραψε πτώση περίπου 3%, μέχρι να εκτοξευτεί κατά 14,22% στο πλαίσιο της θετικής αντίδρασης της Wall Street μετά το νέο διάγγελμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα βίντεο, με τον Bill Gates να εκφράζει τις ανησυχίες του, ότι αν δεν λάβουμε μέτρα, δεν θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε μία πανδημία…

The Verge

  • Like 6
  • Sad 2