Η Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών και σημαντικών αλλαγών που έρχονται στο Bing Chat AI, συμπεριλαμβανομένων την προσθήκη απαντήσεων που δίνει το chatbot με βίντεο και εικόνες.

Άλλες λειτουργίες που θα προστεθούν σύντομα είναι το ιστορικό συνομιλιών, η λειτουργία Actions και κυρίως η υποστήριξη plugins. Τέλος στόχος της Microsoft είναι να κάνει πιο έντονη την παρουσία το Bing AI  εντός του Edge browser, ετοιμάζοντας μια μεγαλύτερη ενσωμάτωση.

Σε ότι αφορά τα Bing Actions είναι, η λειτουργία θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε το chatbot για να εκτελείτε εργασίες χωρίς να μετακινείστε μεταξύ διαφορετικών site. Για παράδειγμα, αν ζητήσετε από την τεχνητή νοημοσύνη να σας προτείνει ένα εστιατόριο, το chatbot θα μπορεί να βρει την ώρα κράτησης και να σας βοηθήσει να την κλείσετε μέσα από το chat. Επίσης, αν ψάχνετε για μια ταινία, το chatbot θα μπορεί να την αναπαράγει για εσάς επιλέγοντας και ανοίγοντας την υπηρεσία για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή της ταινίας.

Η Microsoft φέρνει επίσης υποστήριξη για plugins, αλλά δεν πρόκειται για plugins για τους καταναλωτές. Αντίθετα, είναι ένας τρόπος για να επιτραπεί σε προγραμματιστές να συνδεθούν με την εμπειρία του Bing Chat. Ο γίγαντας του λογισμικού δεν μοιράζεται μέχρι στιγμής πολλές λεπτομέρειες για την πολύ σημαντική αυτή λειτουργία. Ωστόσο, δηλώνει ότι συνεργάζεται με εταιρείες, όπως η OpenTable για τη λειτουργία κρατήσεων των Bing Actions, η Wolfram Alpha για τις οπτικοποιήσεις και η OpenAI για να ανοίξει το chatbot στους προγραμματιστές.

Στο πλαίσιο των τελευταίων ενημερώσεων, η εταιρεία αναβαθμίζει το chatbot για να συμπεριλάβει εικόνες και βίντεο στα αποτελέσματα αναζήτησης για πιο οπτικές απαντήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να αναζητάτε φωτογραφίες και βίντεο αντικειμένων, ζώων, τόπων και άλλων. Επιπλέον, το Bing Image Creator επεκτείνεται πλέον σε περισσότερες από 100 γλώσσες, επιτρέποντας σε περισσότερους χρήστες να δημιουργούν εικόνες εισάγοντας απλά…κείμενο. Επιπλέον, η Microsoft εισάγει πλουσιότερες, πιο οπτικές απαντήσεις, συμπεριλαμβανομένων διαγραμμάτων και γραφικών παραστάσεων και αναβαθμισμένης μορφοποίησης των απαντήσεων.

Ακόμα, όταν χρησιμοποιείτε το Bing Chat AI, το chatbot θα μπορεί πλέον να αποθηκεύει το ιστορικό της συνομιλίας επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε τη συνομιλία σε όλες τις συσκευές σας. Επιπλέον, ο γίγαντας του λογισμικού εργάζεται για τη βελτίωση της εμπειρίας κοινής χρήσης με νέες λειτουργίες εξαγωγής και κοινής χρήσης εντός της παραθύρου της συνομιλίας προκειμένου να μοιραστείτε το περιεχόμενο μιας συνομιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να το εξάγετε σε έγγραφο του Microsoft Word.

Αν χρησιμοποιείτε το Microsoft Edge browser, όταν ανοίγετε έναν σύνδεσμο ιστορικού συνομιλίας, αυτό θα ανοίγει αυτόματα στην πλαϊνή μπάρα του προγράμματος περιήγησης αντί για το tab που βρίσκεστε για να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε χωρίς να αλλάζετε καρτέλες (tabs). Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει την εξατομίκευση μεταφέροντας το πλαίσιο από προηγούμενες συνομιλίες στη νέα συνομιλία.

image.png.acddc8120a03d6a8dc651917b59dd36c.png

Για όσους χρησιμοποιούν Microsoft Edge, η ενσωμάτωση της συνομιλίας Bing Chat αποκτά ορισμένες πρόσθετες βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων καλύτερων επιλογών τόνου για τη δημιουργία κειμένου με AI στη λειτουργία σύνταξης. Επίσης, η ενσωμάτωση του chatbot θα βελτιώσει τις δυνατότητες περίληψης για μεγάλα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των PDF και των ιστότοπων μεγαλύτερης μορφής. Στα κινητά, το πρόγραμμα περιήγησης θα μπορεί να γνωρίζει το πλαίσιο της σελίδας, επιτρέποντάς σας να κάνετε ερωτήματα στο chatbot σχετικά με τη σελίδα, παρόμοια με την πλευρική μπάρα στην desktop έκδοση του Edge.

Τέλος, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι το Bing Chat είναι πλέον ανοιχτό σε όλους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να εγγραφείτε σε λίστα αναμονής. Μπορείτε πλέον να ανοίξετε το Microsoft Edge ή την εφαρμογή Bing στο smartphone και να αποκτήσετε πρόσβαση στην εμπειρία Bing Chat AI αφού συνδεθείτε πρώτα στο το λογαριασμό σας στη Microsoft. 

Όλες οι νέες ανακοινώσεις της Microsoft για το Bing έρχονται μόλις μια εβδομάδα πριν από το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της Google. Η Google λάνσαρε το Bard chatbot σε πρώιμη πρόσβαση στα τέλη Μαρτίου και πρόσθεσε υποστήριξη κώδικα και λειτουργιών τον περασμένο μήνα. Η Google προσπαθεί να απαντήσει στην απειλή του Bing και του ChatGPT, και τώρα περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα για τις AI προσπάθειες της Google στην αναζήτηση την επόμενη εβδομάδα.

  • Like 1
  • Thanks 1