Η Microsoft παίρνει τη σκυτάλη την επόμενη εβδομάδα από τη Google για τη διεξαγωγή της Build, του δικού της συνεδρίου το οποίο απευθύνεται κυρίως σε όσους αναπτύσσουν εφαρμογές και υπηρεσίες με τις τεχνολογίες της.

Η Build 2022 ξεκινά επίσημα την Τρίτη 24 Μαΐου στις 6.30μμ με την κεντρική παρουσίαση όπου ο Satya Nadella, ο Panos Panay και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας θα προχωρήσουν σε ένα μίνι απολογισμό, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων νέες τεχνολογίες, για την εύκολη δημιουργία εφαρμογών και τον ακόμα πιο εύκολο διαμοιρασμό τους. Αν και δεν υπάρχουν σχετικές διαρροές, μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες προβλέψεις για το που θα εστιάσει η Microsoft το διάστημα 24-26 Μαΐου όταν και θα διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο.

Κεντρικό ρόλο αναμένεται να έχει η υβριδική εργασία και τα σχετικά προϊόντα στα οποία έχει δώσει έμφαση η Microsoft από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα. To Teams είναι ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της εταιρείας τα τελευταία έτη, με την τεράστια επιτυχία που σημειώνει να αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία για ανάπτυξη νέων λειτουργιών προκειμένου να κάνει τα εικονικά meetings πιο χρηστικά αλλά και περισσότερο διαδραστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση περιμένουμε νέες ανακοινώσεις όπως και μια ενημέρωση για το αν και πόσο έχουν αυξηθεί οι 270 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες της υπηρεσίας, όπως είχαμε μάθει τον περασμένο Ιανουάριο.

Από τα χείλη του επικεφαλής των Windows, Panos Panay, αναμένουμε να μάθουμε τα νεότερα για τα Windows 11, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι την ίδια μέρα η Microsoft θα «κλειδώσει» την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος (H22022). Συνεχίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό παλιών legacy καταστάσεων, τα Windows 11 φλερτάρουν πλέον με το Cloud και ίσως εκεί η Microsoft να έχει διάφορα σχέδια για ακόμα πιο έντονη σχέση. Θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ένωση των Windows 11 με τα Windows 365 Cloud PC’s όπως αυτή ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις αρχές Απριλίου. Επίσης αν η εταιρεία συνεχίσει την παράδοση των τελευταίων ετών, θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις με το Microsoft Store, με τη Microsoft να συνεχίζει την προσπάθεια φιλοξενίας εφαρμογών κάθε είδους, μειώνοντας σημαντικά την προμήθειά της αλλά και επιτρέποντας τη χρήση τρίτων συστημάτων πληρωμών. 

Κοινή συνισταμένη σε όλα τα παραπάνω είναι φυσικά το Azure, η cloud πλατφόρμα της Microsoft που συναντά τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας συνεχώς νέες υπηρεσίες προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες εταιρειών όλων των μεγεθών απ’ ολόκληρο τον κόσμο. Σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και την ενσωμάτωσή της σε ολοένα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες της Microsoft, θεωρείται σίγουρο ότι η εταιρεία θα δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στον τομέα αυτό.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος το συνέδριο Build θα διεξαχθεί αποκλειστικά online, με κάθε ενδιαφερόμενο να μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά αλλά και on-demand όλες τις σχετικές ομιλίες. Όπως αναφέραμε, η κεντρική παρουσίαση ξεκινά την Τρίτη στις 6.30μμ και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου αλλά και στο insomnia όπου και θα διαβάσετε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις. Ακόμα οι ενδιαφερόμενοι αφού πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, μπορούν να δουν από το "My Schedule" το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των ομιλιών προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτές που επιθυμούν.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3