Η Foxconn ανταποκρινόμενη στην αγωγή που κατέθεσε η Microsoft για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνιών της δήλωσε ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να πληρώσει δικαιώματα για το λογισμικό της Αμερικάνικης εταιρείας.

Η Microsoft κατέθεσε αγωγή ενάντια στην θυγατρική της Foxconn, FIH Mobile Ltd σε δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια ισχυριζόμενη ότι δεν της έχουν καταβληθεί τα χρήματα από δικαιώματα χρήσης ευρεσιτεχνιών της που χρησιμοποιούνται σε συσκευές πελατών της Κινέζικης εταιρείας.

O founder και CEO της Foxconn, Terry Gou δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν ότι «η παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας» δεν αποτελεί σοβαρό ζήτημα για την εταιρεία του, η οποία «θα έχει σχεδόν μηδαμινές απώλειες» ως αποτέλεσμα της αγωγής.

Η Foxconn «δεν έχει πληρώσει δικαιώματα για ευρεσιτεχνίες της Microsoft» δήλωσε ο Terry Gou. Η Microsoft από την άλλη ισχυρίζεται ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο με την μητρική εταιρεία της Foxconn, Hon Hai Precision Industry Co Ltd το 2013 για την καταβολή δικαιωμάτων χρήσης των τεχνολογιών της. «Η Microsoft αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις συμβατικές δεσμεύσεις της και περιμένει και από τις άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου και συμπληρώνει: «Η συνεργασία μας με την Hon Hai είναι σημαντική και εργαζόμαστε για να επιλύσουμε τη διαφορά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Terry Gou, μόλις ειδοποιήθηκε για την αγωγή της Microsoft έδειξε ιδιαίτερα «ενοχλημένος» λέγοντας πως θα «αντεπιτεθεί». Η Foxconn, όπως είναι γνωστό, κατασκευάζει πολλές συσκευές για διάφορες εταιρείες, και μερικοί από τους μεγαλύτερους πελάτες της είναι οι Apple (iPhone, iPad), Sony (PS3, PS4), Nintendo (3DS), Amazon (Kindle), Microsoft (Xbox 360, Xbox One) κ.ά. 

Reuters