Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις άμυνες και τα προϊόντα κυβερνοασφαλείας της στο cloud, η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία RiskIQ.

Η εταιρεία κυβερνοασφαλείας cloud RiskIQ είναι περισσότερο γνωστή για τη συνεργασία της με οργανισμούς όπως είναι η Αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία (USPS, US Postal Service) και το Facebook. Η RiskIQ βοήθησε τους παραπάνω οργανισμούς με το να ανιχνεύσει κενά ασφαλείας υποδεικνύοντας παράλληλα που και με ποιον τρόπο είναι ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Οι δύο εταιρείες δεν αποκάλυψαν τους όρους της συμφωνίας ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις του γνωστού ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, η εξαγορά στοίχισε στη Microsoft περίπου $500 εκατομμύρια. Εκτός της αγοράς λογισμικού, η RiskIQ είναι γνωστή επίσης για τη δημοσίευση μίας ετήσιας έκθεσης με την ονομασία Evil Internet Minute που δείχνει πόση κακόβουλη δραστηριότητα μπορεί να υπάρξει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα ή ακόμα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Μετά την υψηλού προφίλ παραβίαση στη SolarWinds, κατά την οποία οι εισβολείς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα της Microsoft, ο γίγαντας του λογισμικού και των υπηρεσιών cloud έχει επιδοθεί σε ένα… κυνήγι για την εξαγορά εταιρειών από τον χώρο της κυβερνοασφάλειας με στόχο να ενισχύσει τις άμυνες της. Μόλις τον προηγούμενο μήνα εξαγόρασε την ReFirm Labs και τώρα προχώρησε στην εξαγορά της RiskIQ.

Άλλωστε, με την τεράστια επίθεση ransomware στην Kaseya στις αρχές του μήνα που έβαλε σε κίνδυνο τα δεδομένα χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων και MSPs (Managed Service Providers), η ενίσχυση της άμυνας ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις αποτελεί επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για την Microsoft αλλά για όλες τις εταιρείες και οργανισμούς, ανεξαρτήτου μεγέθους ή κλάδου δραστηριότητας.