Τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία Microsoft 365 Personal, καθώς και την οικογενειακή της εκδοχή, Microsoft 365 Family, ανακοίνωσε αυτές τις ημέρες η Microsoft. 

Στην ουσία οι δύο νέες υπηρεσίες έρχονται να αντικαταστήσουν τα συνδρομητικά πακέτα του Office 365 που απευθύνονται σε καταναλωτές, προσφέροντας όμως την ίδια ώρα αρκετά πρόσθετα προνόμια. Οι δύο υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες από την 21η Απριλίου, με τη μηνιαία συνδρομή του Microsoft 365 Personal (1 άτομο) να ανέρχεται στα €6,99 και στα €9,99 για το πακέτο Microsoft 365 Family στο οποίο μπορού να συμμετέχουν έως 6 άτομα. Σύμφωνα με την εταιρεία, όσοι έχουν ήδη ενεργή συνδρομή στο Office 365, θα μεταφερθούν αυτόματα και χωρίς επιπλέον κόστος στη νέα υπηρεσία.

Στο «πακέτο» προγραμμάτων και υπηρεσιών που έχει πρόσβαση ένας χρήστης των δύο συνδρομητικών υπηρεσιών, περιλαμβάνεται αρχικά το Office 365 με τις συνεχείς ενημερώσεις του οι οποίες προσθέτουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα νέες δυνατότητες στη δημοφιλέστερη σουίτα εφαρμογών γραφείου καθώς και 1TB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive. Μία πολύ σημαντική προσθήκη είναι ο Microsoft Editor, μια εφαρμογή επιμέλειας κειμένου, περισσότερο εξελιγμένη σε σχέση με τις γνωστές λειτουργείες γραμματικού και ορθογραφικού ελέγχου. Ο Editor θα είναι συμβατός σε όλες τις εφαμρμογές του Office και μάλιστα σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, είτε αυτή είναι τα Windows, είτε Mac ή οι web εφαρμογές του office.com. Στόχος της εφαρμογής είναι να βελτιώσει τα κείμενά σας, με το να επισημαίνει λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται υπερβολικά συχνά ή να σας προτείνει φράσεις, προκειμένου να βελτιώσετε το ύφος του κειμένου σας.

Οι συνδρομητές του Microsoft 365 θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πιο προηγμένους οδηγούς γραμματικής και σύνταξης κειμένου, συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής αναδιατύπωσης ολόκληρων προτάσεων. Περιλαμβάνεται επίσης και έλεγχος ομοιοτήτων, προκειμένου να αποφεύγεται η λογοκλοπή αλλά και να παροτρύνονται οι σπουδαστές (μαθητές/φοιτητές) να παραθέτουν τις πηγές τους με τον προβλεπόμενο τρόπο. Ο Editor της Microsoft που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Grammarly, θα ενσωματωθεί εγγενώς στο Outlook ενώ στο browser θα λειτουργεί μέσω extension που θα κυκλοφορήσει σύντομα η εταιρεία.

Ακόμα, ο συνδρομητής των Microsoft 365 Personal/Family συνδρομητικών πακέτων θα έχουν πρόσβαση σε έναν μεγάλο κατάλογο περιεχομένου υψηλής ποιότητας μέσω του PowerPoint Designer, συμπεριλαμβανομένου 150 βίντεο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν σε παρουσιάσεις. Οι χρήστες θα δουν ακόμα σημαντικές βελτιώσεις στο Presenter Coach του PowerPoint αλλά και μια νέα λειτουργία για το Excel με την ονομασία Money, η οποία μπορεί να συνδεθεί με λογαριασμούς που διατηρείτε με συγκεκριμένες τράπεζες προκειμένου να παρακολουθείτε μέσω της εφαρμογής τα έξοδά σας.

Τους επόμενους μήνες, η Microsoft θα προσθέσει δύο ακόμη λειτουργίες στα πακέτα του Microsoft 365, με σημαντικότερη την εφαρμογή Family Safety η οποία απευθύνεται σε οικογένειες, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη της να κοινοποιούν τη θέση τους αλλά και να διαχειρίζονται το χρόνο που ξοδεύουν μπροστά από μια οθόνη. Όπως συμβαίνει και με άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, το Family Safety app μπορεί να στέλνει αυτόματα ειδοποιήσεις όταν κάποιο μέλος της οικογενείας φεύγει από το σπίτι, από τη δουλειά του ή από το σχολείο.

Η δεύτερη λειτουργία αφορά το λανσάρισμια μιας διαφορετικής έκδοσης του Microsoft Teams «για προσωπική χρήση» η οποία θα προσφέρει δυνατότητες messaging  για το στενό κύκλο του συνδρομητή,  με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end-ton-end), έτσι ώστε οι χρήστες που συμμετέχουν στην ομάδα να μπορούν να διαμοιράζονται με απόλυτη ασφάλεια ευαίσθητες πληροφορίες.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πλήρη χαρακτηριστικά του Microsoft 365, μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό blog της Microsoft καθώς και στην παρακάτω εικόνα.

Free-vs-Subscription.jpg.77df4178376418bb2748927a99dd9ab9.jpg

 

Free-vs-Subscription.jpg

  • Like 9