Η Microsoft ανακοίνωσε αναπάντεχα χθες το κλείσιμο της υπηρεσίας Mixer στις 22 Ιουλίου, μιας υπηρεσίας που έδινε στους gamers τη δυνατότητα να κάνουν ζωντανή μετάδοση το αγαπημένο τους παιχνίδι. 

Η κίνηση αυτή αναμενόμενα έχει δημιουργήσει αντιδράσεις όχι μόνο από το κοινό αλλά και από επαγγελματίες streamers οι οποίοι είχαν συμφωνήσει με τη Microsoft έναντι αδράς αμοιβής να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την υπηρεσία της αφήνοντας πίσω τους το Twitch της Amazon. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα στους streamers να μεταβούν σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία επιθυμούν, δίνοντας έμφαση στο Facebook Gaming. 

Όμως όπως αναφέρει η ιστoσελίδα The Verge μετά από επικοινωνία με 30 επαγγελματίες streamers του Mixer, μόνο ένας έχει δηλώσει την πρόθεσή του να μετακινηθεί στην αντίστοιχη υπηρεσία του Facebook, με τη συντριπτική πλειοψηφία να μετακινείται στο Twitch και να δηλώνει απογοητευμένη με το πως η Microsoft χειρίστηκε το όλο ζήτημα. Τα ζητήματα ιδιωτικότητας και το «απαράδεκτο περιβάλλον» σύμφωνα με πολλούς, είναι οι κύριοι λόγοι που η υπηρεσία του Facebook δεν είναι στις προτεραιότητες των streamers αν και προσφέρει $2500 bonus εγγραφής σε όσους προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση.

Ενδεικτική είναι η δήλωση το PumpkinKitty που έμαθε τα νέα λίγο πριν αυτά ανακοινωθούν επίσημα, δηλώνοντας την πρόθεσή του να χρησιμοποιεί μόνο το Twitch. Το ίδιο φαίνεται να επιθυμεί και η μεγάλη μεταγγραφή του Mixer, ο Ninja, σε μια κίνηση που είχε δημιουργήσει αίσθηση όταν πραγματοποιήθηκε μόλις τον Αύγουστο του 2019.

Η στρατηγική συνεργασία των Microsoft και Facebook αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες, με την εταιρεία από το Seattle να φέρνει την game streaming υπηρεσία της, το Project xCloud, στο Facebook Gaming δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να παίξουν άμεσα τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Η τεχνολογία πίσω από το Mixer αναμένεται να βρει το δρόμο της σε άλλα προιόντα της Microsoft όπως το Teams.

  • Like 1