Μετά την είδηση ότι επενδύει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, η Microsoft ενσωματώνει την τεχνολογία της εταιρείας σε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες της.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Teams Premium είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο. Η υπηρεσία διαθέτει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που υποστηρίζονται από το GPT-3.5 της OpenAI, μαζί με άλλη τεχνολογία που αποσκοπεί στο να κάνει τις συναντήσεις "πιο έξυπνες, εξατομικευμένες και προστατευμένες", αναφέρει η εταιρεία.

Το Teams Premium προσφέρει κεφάλαια που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη στο PowerPoint Live και "εξατομικευμένα timeline markers για το πότε φεύγετε και πότε συμμετέχετε σε μια συνάντηση". Οι ζωντανές μεταφράσεις (live translations) στις λεζάντες είναι επίσης διαθέσιμες. Τους επόμενους μήνες, το Teams Premium θα είναι σε θέση να δημιουργεί αυτόματα σημειώσεις συσκέψεων με τη βοήθεια του GPT-3.5. Οι χρήστες θα έχουν επίσης πρόσβαση σε προτάσεις εργασιών και action items που θα δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Η Microsoft πιθανότατα θα επεκτείνει τα χαρακτηριστικά AI του Teams Premium με την πάροδο του χρόνου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα την υπηρεσία Azure OpenAI Service για προγραμματιστές, μαζί με ένα εργαλείο που βοηθά τους αρχάριους να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές καθώς και μια εφαρμογή σχεδιασμού που και οι δύο βασίζονται στην τεχνολογία OpenAI. Οι φήμες αναφέρουν ότι η Microsoft ετοιμάζεται να ενσωματώσει το ChatGPT -το εκπληκτικά δημοφιλές chatbot του OpenAI- στο Bing για καλύτερα αποτελέσματα αναζητήσεων. Παρόμοια τακτική αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα και η Google που εργάζεται πάνω στη δική της τεχνολογία AI chatbot. 
 

  • Like 5