Η Preview έκδοση είναι φτιαγμένη για να αξιοποιεί το νέο hardware της Apple που βρίσκεται στα νεότερα μοντέλα της εταιρείας

Η Microsoft διέθεσε μια πρώιμη έκδοση του OneDrive για macOS χρήστες, η οποία έρχεται βελτιστοποιημένη για να αξιοποιεί το νέο hardware της Apple. Η επίσημη υποστήριξη για M1 Mac πρέπει να καθιστά τη OneDrive ARM έκδοση γρηγορότερη στα νεότερα μοντέλα της εταιρείας, μιας και πλέον δεν απαιτείται η "μετάφραση" εντολών διαφορετικής αρχιτεκτονικής μέσω Rosetta 2.

Οι χρήστες πρέπει να είναι μέλη του Office Insider ή Windows Insider για να χρησιμοποιήσουν τη νέα έκδοση του OneDrive, με την Microsoft να δηλώνει πως η διάθεση σε επιπλέον Insiders αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Για να εγκαταστήσετε την πρώιμη δοκιμαστική έκδοση, πατήστε στο εικονίδιο του OneDrive και από εκεί πηγαίνετε στο Help & Settings, Preferences και μετά στο About. Στο About Microsoft OneDrive, επιλέξτε το κουτάκι για να γίνετε μέλος του OneDrive Insiders preview και στα Pre-release builds επιλέξτε το Get Apple silicon build. Αντίστοιχη επιλογή στο ίδιο σημείο υπάρχει και στο OneDrive για την έκδοση των Windows που προορίζεται για υπολογιστές με ARM επεξεργαστή.

onedrive-m1-macs.jpg

Η υποστήριξη M1 υλικού του OneDrive έρχεται μόλις λίγο μετά την ανακοίνωση του Dropbox, που ανακοίνωσε πως εργάζεται σε έναν native client για M1 Mac και αναμένεται να τον διαθέσει κάποια στιγμή στο επόμενο έτος. Το Dropbox αναγκάστηκε να ανακοινώσει τα σχέδιά του πρόωρα, καθώς χρήστες έκαναν παράπονα πως η εταιρεία δεν είναι ξεκάθαρη με το αν θα προσφέρει επίσημα υποστήριξη για M1 Mac.

  • Like 1