Με το συμβόλαιο να αποφέρει έσοδα στη Microsoft ύψους 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια νέα συμφωνία με τον στρατό των ΗΠΑ ανακοίνωσε η Microsoft, με στόχο να εξοπλίσει το προσωπικό με 120,000 headset επαυξημένης πραγματικότητας (AR) χάρη στη HoloLens τεχνολογία της, που σε βάθος 10 ετών θα αποφέρει 21,88 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Η παραγγελία αυτή έχει σκοπό να συνδυάσει τα headset της εταιρείας με το IVAS (Integrated Visual Augmentation System) του στρατού, ενώ επίσης θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες της συσκευής βάση των αναγκών των στρατιωτών στο πεδίο μάχης.

Όπως είπε ο Alex Kipman της Microsoft:
"Το πρόγραμμα αυτό θα παρέχει βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης, επιτρέποντας ανταλλαγή πληροφοριών και λήψη αποφάσεων σε μια ποικιλία σεναρίων."

Το συμβόλαιο συνεχίζει από την αρχική συνεργασία δύο ετών που έγινε το 2018, που απέφερε $480 εκατομμύρια. Εκείνη την περίοδο, στο συμβόλαιο γινόταν αναφορά για μελλοντικές παραγγελίες για πάνω από 100,000 επιπλέον headset, κάτι που βλέπουμε να πραγματοποιείται σήμερα.

"Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας θα παρέχει στο προσωπικό έγκυρες πληροφορίες για καλύτερες αποφάσεις. Αυτό επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα σχέση μας με το Υπουργείο Άμυνας καθώς περνάμε σε μια νέα εποχή."

Αυτό για την Microsoft σημαίνει πως πλέον περνάει στο στάδιο άμεσης παραγωγής και χρήσης υπό πραγματικές συνθήκες, χωρίς να παραμένουν σε δοκιμαστικό στάδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκύπτουν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δούμε πιο γρήγορα μεταφορά τεχνολογιών και σε άλλους χώρους, είτε για τους καταναλωτές είτε για επαγγελματίες, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες εμπλέκονται στην ανάπτυξη των δικών τους headset, με διαφορά πως οι περισσότερες απέφευγαν την ανάμιξή τους με τον στρατό.

  • Like 5
  • Sad 2