Μια νέα δυνατότητα για το Teams με την ονομασία Live Share ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft η οποία επιτρέπει στους συμμετέχοντες ενός meeting να αλληλεπιδρά με νέους τρόπους με shared εφαρμογές απευθείας από το παράθυρο συσκέψεων του Teams. 

Στις εφαρμογές του Teams που ενσωματώνουν τη λειτουργία Live Share, είναι εφικτός ο σχολιασμός, η επεξεργασία, η μεγέθυνση/σμίκρυνση και η αλληλεπίδραση σε κοινόχρηστο περιεχόμενο μεταξύ των συμμετεχόντων όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο. 

Οι νέες επεκτάσεις του Teams SDK, που είναι τώρα διαθέσιμες σε δοκιμαστική φάση, επιτρέπουν στους προγραμματιστές και τους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (ISV) να ενσωματώσουν δυνατότητες Live Share στις εφαρμογές τους και να απογειώσουν τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο στα meetings που γίνονται μέσω Teams. Τα εργαλεία ανάπτυξης εμπειριών Live Share βασίζονται στο Microsoft Fluid Framework, επιτρέποντας στους developers να δημιουργούν συγχρονισμένες εμπειρίες meeting με λίγες γραμμές κώδικα.

Στους συνεργάτες που δημιουργούν εμπειρίες Live Share περιλαμβάνονται η Hexagon, η οποία επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι μηχανικών εξαρτημάτων, η Frame.io, μια εταιρεία της Adobe, η οποία επιτρέπει κοινή χρήση και αλλαγές σε ένα βίντεο project, και η MakeCode, η οποία δημιουργεί διαδραστικά σενάρια παιχνιδιών για την εκμάθηση κώδικα.

 

Μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Teams, οι developers θα έχουν σύντομα πρόσβαση στα πρώτα extensions που υποστηρίζουν τη λειτουργία Live Share.