Στους τίτλους των περισσότερων τεχνολογικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Microsoft χάρη στις ανακοινώσεις της για τους νέους φορητούς υπολογιστές Surface.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο γίγαντας του λογισμικού και του cloud πρόκειται να λανσάρει επίσης τα Windows 11. Όμως από ότι φαίνεται, δεν είναι όλοι fans της εταιρείας που έχει την έδρα της στο Redmond, στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με μία πρόσφατη αναφορά του RAVE Reviews, η Microsoft είναι από τις πλέον μισητές εταιρείες στον πλανήτη.

Το RAVE Reviews χρησιμοποίησε το ερευνητικό εργαλείο SentiStrength για να αξιολογήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο tweets που σχετίζονται με μάρκες-εταιρείες και να υπολογίσει «τον βαθμό μίσους με βάση το ποσοστό των αρνητικών tweets». Στη συνέχεια το RAVE Reviews διαχώρισε τις μάρκες/ εταιρείες σε κατηγορίες και τα αποτελέσματα βάσει τοποθεσίας.

Σύμφωνα με τα tweets που βρέθηκαν στο κέντρο της ανάλυσης, οι πολίτες των ΗΠΑ μισούν την Microsoft περισσότερο από την Google, το Facebook και την Amazon, με την Microsoft να βλέπει το ποσοστό των αρνητικών tweets να φτάνει σε ποσοστό το 41,57% στις ΗΠΑ. Και στον υπόλοιπο κόσμο από ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι και πολύ διαφορετικά για την εταιρεία, καθώς είναι η πλέον μισητή εταιρεία τεχνολογίας σε 22 χώρες σε όλον τον κόσμο σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Δεν είμαστε και πολύ σίγουροι τι κακό έκανε η Microsoft για να αξίζει το μίσος του 50% των Φινλανδών -με βάση τα tweets- ωστόσο καλό θα ήταν να δει τι καλό κάνουν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της στην γειτονική Νορβηγία καθώς το ποσοστό των αρνητικών tweets στην χώρα ήταν 35,29%.

hated-tech-brands.jpg

Κατά πόσο έχουν αξία οι παραπάνω αριθμοί εξαρτάται από το πόσο αξία δίνετε στα tweets στο Twitter. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι στην έκθεση του RAVE Reviews, η δεύτερη πιο μισητή εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η LEGO (ενδεχομένως τα περισσότερα αρνητικά tweets να αφορούσαν καταστάσεις με ανθρώπους που πάτησαν πάνω στα τουβλάκια της LEGO αλλιώς δεν εξηγείται…).

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 3