Μεγάλη αύξηση στην συχνότητα επιθέσεων με χρήση δούρειων ίππων, αναφέρει η τελευταία αναφορά ασφαλείας της Microsoft. Τα προσωπικά δεδομένα στο στόχαστρο των e-κακοποιών.

 

Redmond, 24 Οκτωβρίου 2007 -- Μεγάλη αύξηση στον όγκο των επιθέσεων που έχουν ειδικά σχεδιαστεί για να υποκλέψουν προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα, αναφέρει νέα έρευνα. Η τελευταία αναφορά ασφαλείας της Microsoft καταδεικνύει το προφανές: οι επιτιθέμενοι χρήστες στοχεύουν ολοένα και περισσότερο στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών με σκοπό τα οικονομικά οφέλη.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, στο πρώτο εξάμηνο του 2007 εντοπίστηκαν περίπου 31,6 εκατομμύρια Phishing επιθέσεις, αριθμός που παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 150% αναλογικά με το τελευταίο εξάμηνο του 2006. Την ίδια στιγμή, αξιοσημείωτη αύξηση της τάξης του 500% υφίσταται και στη χρήση των Trojan Downloaders, κακόβουλων εφαρμογών οι οποίες χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση περαιτέρω malware στους υπολογιστές των χρηστών, όπως Δούρειοι Ίπποι, εφαρμογές κλοπής κωδικών, keyloggers κ.α. Η εταιρία υπογράμμισε δε στην αναφορά της το γεγονός πως δύο συγκεκριμένες οικογένειας κακόβουλων εφαρμογών χρησιμοποιούνται στοχευμένα για την κλοπή δεδομένων που χρησιμοποιούνται στις τραπεζικές συναλλαγές.

 

«Η Microsoft παρουσίασε επίσης τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη μεταξύ 3.600 διευθυντικών στελεχών σε θέματα ασφάλειας, ιδιωτικότητας και marketing που εργάζονται σε διαφορετικές εταιρίες στις Γερμανία, Αγγλία και Ηνωμένες Πολιτείες. Η έρευνα κατέδειξε πως, καθώς οι απειλές που σχετίζονται με τη κλοπή των προσωπικών δεδομένων αυξάνονται διαρκώς, είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των αρχών προστασίας της ασφάλειας και ιδιωτικότητας ώστε να αποφευχθούν διαρροές και κλοπές προσωπικών».

 

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του Microsoft Trustworthy Computing Group και τίτλο «Microsoft Study on Data Protection and Role Collaboration Within Organization».

 

Source.png Πηγή: securitylabs.gr