Στο τέλος του keynote του CEO της Microsoft, Satya Nadella, που σηματοδότησε την έναρξη του συνεδρίου για προγραμματιστές της εταιρείας, Build 2019, παρακολουθήσαμε ένα βίντεο που έδειχνε μία έκδοση επαυξημένης πραγματικότητας (AR) του Minecraft.

Στο βίντεο, ο διευθυντής δημιουργικού του Minecraft, Saxs Persson αφήνει το κινητό του σε ένα παγκάκι έξω από το συνεδριακό κέντρο που πραγματοποιείται το συνέδριο της Microsoft αυτές τις ημέρες (Washington State Convention Center). Μία περαστική γυναίκα βρίσκει το κινητό, το ανοίγει και βλέπει το Minecraft να «τρέχει» σε AR, κάτι που ενδεχομένως να δείχνει ότι η Microsoft ετοιμάζει κάποιο νέο παιχνίδι.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα για το παιχνίδι, ωστόσο μπορεί να αποδειχτεί «killer app» για την επαυξημένη πραγματικότητα. Δεν έχουμε δει και πολλά παιχνίδια ή εφαρμογές από την εποχή του Pokémon Go –τα downloads του οποίου έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια- που να επιδεικνύουν στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας και να έχουν τόσο μεγάλη επιρροή στο κοινό.

Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια της για το Minecraft AR. Στο video teaser όμως γίνεται γνωστό ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε στις 17 Μαΐου, ημέρα που σηματοδοτεί την 10τη επέτειο του Minecraft.

The Verge

  • Like 1