Το 2017 η Microsoft ανακοίνωνε τη σχεδίαση Fluent η οποία θα έφερνε πιο φρέσκα εικονίδια και αισθητικά πιο όμορφο και παράλληλα λιτό περιβάλλον χρήσης. Βέβαια, το Fluent Design το είδαμε σχετικά πρόσφατα να ενσωματώνεται σε εφαρμογές της Microsoft η οποία ήδη όμως πρόλαβε να επανασχεδιάσει περισσότερα από 100 εικονίδια.

Το Νοέμβριο η Microsoft παρουσίασε νέα εικονίδια για τις εφαρμογές του Office και από σήμερα θα δούμε άλλα 100 επανασχεδιασμένα εικονίδια συμπεριλαμβανομένου και του λογοτύπου των Windows. Όπως τα εικονίδια του Office έτσι και τα νέα, συνδυάζουν όμορφες εναλλαγές χρωμάτων, ομαλές γωνίες και περισσότερο βάθος για να δίνουν μία πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα αισθητική σε σύγκριση με τις παλαιότερες εκδόσεις που υπάρχουν από την εποχή των Windows 8.

1_PwcHt8KDe8R3zlVV1KkaFw-1(1).png.474290d62b588847136ba6cd1699c16b.png

Τα νέα εικονίδια έχουν πάρει κάποια στοιχεία από αυτά της Google, δείχνοντας πιο ογκώδη και πιο γεμάτα στο μάτι. Παρ΄ όλα αυτά χρησιμοποιούν περισσότερο βάθος και πιο έντονες εναλλαγές χρωμάτων δίνοντας μία 3D αίσθηση. Η Microsoft σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ίδιο ύφος σε όλες τις πλατφόρμες της όπως το XBOX και το HoloLens.

Όπως επισημαίνει το TheVerge, η Microsoft είχε παρουσιάσει πριν μερικούς μήνες το νέο λογότυπο των Windows αν και δεν έγινε γρήγορα αντιληπτό. Μοιάζει αρκετά με το τωρινό αν και έχει ακόμη πιο ομαλές γωνίες όπως και πιο έντονη εναλλαγή των μπλε αποχρώσεων.

Για την ώρα η Microsoft δεν έχει δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την κυκλοφορία των νέων εικονιδίων παρά μόνο ότι αυτά έρχονται σύντομα.

TheNextWeb

  • Like 3