Η τελευταία εφαρμογή της Microsoft μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει αν τα παιδιά πήγαν στο σχολείο.

Η Microsoft παρουσίασε μία νέα εφαρμογή σχεδιασμένη να βοηθήσει τους γονείς να έχουν τον έλεγχο αναφορικά με την πρόσβαση των παιδιών στο διαδίκτυο. Το Family Safety όμως δεν παρακολουθεί μόνο το περιεχόμενο, αλλά καταγράφει και δεδομένα τοποθεσίας ώστε οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά ενώ μπορεί ακόμη να παρακολουθήσει κι αν τελικά πήγαν στο σχολείο ή έκαναν «κοπάνα».

Η εφαρμογή προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους γονείς όπως το συνολικό χρόνο που τα παιδιά σπαταλούν μπροστά από μία οθόνη αλλά κι αν χρησιμοποιούν υπολογιστή, android συσκευή ή το Xbox. Οι γονείς έπειτα μπορούν να θέσουν τα δικά τους χρονικά όρια ενώ μπορούν να απαγορεύσουν την είσοδο σε ακατάλληλες σελίδες.

Το Family Safety προσφέρει επίσης πληροφορίες τοποθεσίας, ώστε οι γονείς να βλέπουν πότε τα παιδιά έφτασαν στο σχολείο ή στο σπίτι αλλά και πότε έφυγαν. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή μπορεί να ελέγξει και τις οδηγικές συνήθειες των νεότερων που πήραν για πρώτη φορά αυτοκίνητο, ώστε αυτοί να ακολουθούν πιστά τους κανόνες του ΚΟΚ. Σε αντίθεση περίπτωση, οι γονείς θα λαμβάνουν σχετική αναφορά, που σύμφωνα με τη Microsoft, όλα τα δεδομένα παραμένουν απόρρητα και δεν διαμοιράζονται, για παράδειγμα με ασφαλιστικές εταιρίες.

Make-the-most-of-your-365-image-9.png  Make-the-most-of-your-365-image-8.png

Ήδη αντίστοιχες εφαρμογές όπως η Google Family Link και η Screen Time στο iOS προσφέρουν αντίστοιχες λειτουργίες. Παρ’ όλα αυτά το Family Safety δείχνει αρκετά χρήσιμο ειδικά στην περίπτωση που κάποιος έχει συνδρομή Office 365. Η εφαρμογή της Microsoft θα κυκλοφορήσει για Android και iOS ενώ όπως αναφέρει η αμερικανική εταιρία, μία δοκιμαστική περίοδος θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Engadget