Μετά τις εταιρείες Sony και Facebook, και η Microsoft αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο φετινό Game Developers Conference που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας ανησυχιών για την επιδημία του κορωνοϊού.

Εκτός από τις Microsoft, Sony και Facebook, από το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 16 έως στις 20 Μαρτίου θα απουσιάσουν και άλλες εταιρείες, όπως οι Kojima Productions, Epic Games και Unity Technologies, οι οποίες εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες.

«Για προληπτικούς λόγους, μετά από προσεκτική αξιολόγηση των οδηγιών από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές, λάβαμε την δύσκολη απόφαση να αποσυρθούμε από το Game Developers Conference 2020 στο Σαν Φρανσίσκο. Η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, των προγραμματιστών, των εργαζομένων και των εταίρων μας σε όλο τον κόσμο αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για εμάς, ειδικά τώρα που ο κόσμος αντιμετωπίζει αυξανόμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που σχετίζονται με τον κορωνοϊό (COVID-19)» διαβάζουμε στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Παρόμοιες ανησυχίες οδήγησαν στην ακύρωση του μεγάλου φετινού συνέδριου Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, στην Ισπανία. Το Facebook επίσης κατέληξε στην απόφαση να ακυρώσει το συνέδριο προγραμματιστών του, F8, που είχε προγραμματιστεί για τις 5 Μαΐου λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών που σχετίζονται με την επιδημία του κορωνοϊού.

Η Microsoft θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση που θα μεταδοθεί ζωντανά (θα είναι και διαθέσιμη on-demand) μέσω της ιστοσελίδας Game Stack από τις 16 έως στις 18 Μαρτίου για να αποκαλύψει όλα τα σχέδια της που είχε προγραμματίσει για το συνέδριο Game Developers Conference. Να αναφέρουμε ότι η Microsoft ακύρωσε και την εκδήλωση Gaming for Everyone.

Όσον αφορά στον κορωνοϊό, που πρόσφατα χτύπησε και την χώρα μας, τα κρούσματα σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες πληροφορίες είναι σχεδόν 84 χιλιάδες, ενώ σχεδόν 3 χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχασαν την μάχη με τον ιό.  

Engadget