Από ότι φαίνεται, η Microsoft υπολογίζει πολύ στον Panos Panay, τον μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του τμήματος Microsoft Devices, και για αυτό ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει τον ρόλο του.

Ο Panos Panay θα είναι επικεφαλής του νέου τμήματος Devices + Windows, και θα επιβλέπει τις συσκευές Surface με Windows 10 όπως και άλλα προϊόντα Windows. Μπορεί το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft να είναι δημοφιλέστερο από ποτέ –κάτι που κατά μέρος οφείλεται και στον «παροπλισμό» των Windows 7- ωστόσο μία σειρά από «ελαττωματικές» ενημερώσεις (updates) δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους χρήστες του και στιγμάτισαν την φήμη του. Τώρα, η Microsoft φαίνεται πως θέλει να φέρει λίγη από την επιτυχία που απολαμβάνει με τη σειρά συσκευών Surface στα Windows 10.

Οι συσκευές Surface, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν μοντέλα όπως τα Surface Pro 7 και Surface Laptop 3, έχουν δημιουργήσει με τον καιρό μία αφοσιωμένη βάση χρηστών χάρη σε μία σειρά από κυκλοφορίες που έλαβαν θετικές κριτικές και σημείωσαν πολύ καλές πωλήσεις. Υπό την επίβλεψη του Panos Panay, οι συσκευές Surface απέκτησαν την φήμη των κομψών, καλοφτιαγμένων συσκευών με εμπνευσμένο σχεδιασμό και καινοτομίες – τομείς που τα Windows 10 απέτυχαν να διακριθούν.

Οπότε, φέρνοντας τις συσκευές Surface και τα Windows στην ίδια ομάδα υπό την ηγεσία του ικανότατου Panos Panay ενδέχεται να είναι αυτό που χρειαζόταν η Microsoft για να αναβαθμίσει την εικόνα και τις δυνατότητες του λειτουργικού της συστήματος ενώ και το «integration» με τις συσκευές Surface αναμένεται καλύτερο. Έχοντας επίσης μία ομάδα που θα εργάζεται τόσο πάνω στο software όσο και στο hardware πάνω στο οποίο «τρέχει» έχεις πολύ μεγαλύτερο έλεγχο και παράλληλα ευελιξία, και είναι κάτι που έχουμε δει να λειτουργεί θαυμάσια στην περίπτωση της Apple, με τους υπολογιστές Mac και το macOS.

Σε επιστολή του στο προσωπικό της Microsoft, ο Panos Panay δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ηγηθώ του τμήματος Windows Client για τη Microsoft, το οποίο θα μας βοηθήσει να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, να γίνουμε σαφέστεροι με τις προτεραιότητές μας και να προσφέρουμε τις καλύτερες εμπειρίες για τον τελικό χρήστη από τα chips μέχρι τα λειτουργικά συστήματα, σε όλες τις εφαρμογές της Microsoft και στις συσκευές που συνδέονται με υπηρεσίες. Το να σχεδιάζουμε το hardware και το software μαζί, θα μας επιτρέψει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τα μακροπρόθεσμα σχέδια μας που περιλαμβάνουν τα Windows (διπλή οθόνη, ποικιλία chips, συνδεσιμότητα, πλατφόρμα εφαρμογών κ.λπ.)».

O Joe Belfiore, ο σημερινός επικεφαλής του τμήματος Windows, μαζί με τον Ales Holecek θα ηγηθεί του Office Experience Group της Microsoft.  

TechRadar

  • Like 1