Μετά την ανακοίνωση ενός Copilot βοηθού με τεχνητή νοημοσύνη για εφαρμογές του Office, η Microsoft στρέφει τώρα την προσοχή της στην κυβερνοασφάλεια.

Το Microsoft Security Copilot είναι ένας νέος βοηθός για τους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας, σχεδιασμένος να βοηθά στον εντοπισμό παραβιάσσεων και στην καλύτερη κατανόηση της τεράστιας ποσότητας δεδομένων που έχουν καθημερινά οι υπεύθυνοι στη διάθεσή τους.

Βασισμένο στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη GPT-4 της OpenAI και στο μοντέλο της Microsoft που αφορά την ασφάλεια, το Security Copilot μοιάζει με ένα απλό πλαίσιο διαλόγου όπως κάθε άλλο chatbot. Μπορείτε να ρωτήσετε "ποια είναι όλα τα περιστατικά ασφαλείας στην επιχείρησή μου;", με το Copilot να αναλαμβάνει να τα συνοψίσει. Στο παρασκήνιο, αξιοποιεί τα 65 τρισεκατομμύρια σήματα που συλλέγει καθημερινά η Microsoft κατά τη συλλογή πληροφοριών για απειλές και τις ειδικές για την ασφάλεια δεξιότητες, ώστε να επιτρέπει στους επαγγελματίες της ασφάλειας να εντοπίζουν απειλές.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το Security Copilot «μαθαίνει» και βελτιώνεται συνεχώς, για να διασφαλίζει ότι οι ομάδες ασφαλείας λειτουργούν με τις πιο πρόσφατες γνώσεις σχετικά με τους εισβολείς, τις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες τους. Το προϊόν θα παρέχει συνεχή πρόσβαση στα πιο προηγμένα μοντέλα OpenAI για την υποστήριξη απαιτητικών εργασιών και εφαρμογών ασφαλείας. Επιπλέον, το Security Copilot διευρύνει τις δυνατότητες της ομάδας ειδικών και λειτουργεί υποβοηθώντας τους και υποστηρίζοντας την τεχνογνωσία τους, τις ροές εργασίας, τα threat actor profiles και την αναφορά συμβάντων μεταξύ των ομάδων.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του Security Copilot είναι η λειτουργία “προτροπών”. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύνολο βημάτων ή αυτοματισμών που οι υπεύθυνοι μπορούν να συνδυάσουν σε ένα μόνο εύχρηστο κουμπί ή προτροπή. Για παράδειγμα η λειτουργία θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια κοινή προτροπή για το reverse engineer ενός script, ώστε οι ερευνητές ασφαλείας να μην χρειάζεται να περιμένουν κάποιον από την ομάδα τους να εκτελέσει αυτού του είδους την ανάλυση. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Security Copilot για να δημιουργήσετε μια διαφάνεια PowerPoint  που περιγράφει τα περιστατικά και τους φορείς επίθεσης.

securitycopilot.gif.6548ea9af016cc669678b4ab7f5d158c.gif

Δημιουργία PowerPoint slide από το Security Copilot

Το Security Copilot είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της μεγάλης προσπάθειας της Microsoft στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το Copilot του Microsoft 365 μοιάζει να αλλάζει για πάντα τα έγγραφα του Office, και το GitHub, που ανήκει στη Microsoft, διαθέτει το δικό του Copilot, έναν βοηθό που αναλαμβάνει να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν κώδικα. Η Microsoft δεν φαίνεται να επιβραδύνει τις φιλοδοξίες της για το Copilot, οπότε είναι πιθανό να δούμε αυτή την τεχνολογία βοηθού AI να εμφανίζεται σε όλο το λογισμικό και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Για την ώρα το Security Copilot της Microsoft είναι διαθέσιμο σε κλειστή beta έκδοση, με την εταιρεία να το δοκιμάζει με "μερικούς πελάτες" και χωρίς να έχει κάποια ανακοίνωση για την ευρεία διάθεσή του. «Δεν μιλάμε ακόμα για χρονοδιάγραμμα γενικής διαθεσιμότητας», δηλώνει στέλεχος της Microsoft. «Η ουσία της υπηρεσίας έχει να κάνει με τη μάθηση και την υπεύθυνη μάθηση, οπότε θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να το παρέχουμε αρχικά σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων και να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία μάθησης προκειμένου να το κάνουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν και να βεβαιωθούμε ότι το παραδίδουμε στο κοινό υπεύθυνα».
 

  • Like 2