Εδώ και χρόνια η Microsoft αναπτύσσει την τρισδιάστατη (3D) τεχνολογία ηχοτοπίου (soundscape), στο πλαίσιο της οποίας από το 2014 έχει δημιουργήσει ένα σύστημα ακουστικών οστικής αγωγιμότητας, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης να κινούνται στις πόλεις με τη χρήση ηχητικών σημάτων.

Πλέον, αυτή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Soundscape. Όσοι τη χρησιμοποιούν θα μπορούν να εντοπίζουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται και να αναγνωρίζουν τις περιοχές ενδιαφέροντος, με τη χρήση μόνο των τηλεφώνων τους και ενός ζευγαριού στερεοφωνικών ακουστικών.

Η εφαρμογή Soundscape αναγγέλλει δρόμους και συγκεκριμένα σημεία όταν διέρχονται από αυτά οι χρήστες, ενώ δίνει τη δυνατότητα λήψης ηχητικών ειδοποιήσεων για οικείους προορισμούς. Εάν δεν είναι κάποιος σίγουρος για την τοποθεσία του, απλώς χρησιμοποιεί τα κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης για να εντοπίσει κοντινούς δρόμους και συγκεκριμένα σημεία.

mic.png.5bfa67ce4e7fd3dd97423b139ea2cb61.png

Η εφαρμογή δεν έχει σχεδιασθεί για να κατευθύνει απλώς με ασφάλεια έναν χρήση από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά για να βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης να εξερευνούν το γύρω τους περιβάλλον και να εμπλουτίζουν την εμπειρία τους, καθώς κινούνται μέσα στις πόλεις. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λειτουργικό iOS, σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Εngadget

  • Like 1