Ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου Mac με Apple Silicon (M1), η Microsoft επιτέλους διέθεσε μία έκδοση του Microsoft Teams που είναι βελτιστοποιημένη ειδικά για τους επεξεργαστές της Apple.

Αν και η συγκεκριμένη έκδοση, επειδή πρόκειται για δοκιμαστική, δεν είναι ευρέως διαθέσιμη στους χρήστες του Microsoft Teams, εντούτοις είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από την ιστοσελίδα της Microsoft. Η Microsoft πάντως δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημα την συγκεκριμένη έκδοση της εφαρμογής Teams για το macOS.

Όταν κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το app, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα «Universal» app, δηλαδή ένα app που είναι βελτιστοποιημένο τόσο για υπολογιστές Mac που ενσωματώνουν επεξεργαστή της Intel όσο και για υπολογιστές Mac που ενσωματώνουν Apple Silicon. Στο συγκεκριμένο σημείο, να θυμίσουμε ότι οι υπολογιστές Mac που ενσωματώνουν επεξεργαστή της Apple, μπορούν να τρέξουν τρείς διαφορετικούς τύπους εφαρμογών:

  • Εφαρμογές iPhone και iPad σε Mac μέσω του Mac App Store.
  • Εφαρμογές που τρέχουν μέσω του «μεταφραστή» Rosetta 2, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν εφαρμογές που αναπτύχθηκαν για υπολογιστές Mac με επεξεργαστή Intel σε υπολογιστές Mac με Apple Silicon, με ορισμένες από αυτές της εφαρμογές μάλιστα να τρέχουν, όπως ισχυρίζεται η Apple, καλύτερα σε M1 παρά σε Intel.
  • Εφαρμογές «Universal», οι οποίες είναι αναπτυγμένες τόσο για Apple Silicon όσο και για επεξεργαστές Intel και είναι downloadable τόσο από το Mac App Store όσο και από άλλες ιστοσελίδες.

Μέχρι πρόσφατα, το Microsoft Teams για macOS μπορούσε να τρέξει ως εφαρμογή «Intel» σε υπολογιστές Mac με Apple Silicon αξιοποιώντας την τεχνολογία «μετάφρασης» Rosetta 2 της Apple. Η απουσία μίας έκδοσης Apple Silicon για την εφαρμογή Teams οδήγησε πολλούς χρήστες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να εκφράσουν παράπονα στην Microsoft ζητώντας να αναπτυχθεί μία βελτιστοποιημένη έκδοση της εφαρμογής.

Η συγκεκριμένη έκδοση, βρίσκεται επί του παρόντος σε μορφή beta, και αυτό ενδεχομένως σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μία σταθερή έκδοση, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να διαθέτει bugs ή ζητήματα απόδοσης. Όπως και να έχει πάντως, αναμένεται να προσφέρει βελτιώσεις στην απόδοση όταν εγκαθίσταται σε υπολογιστές Mac με Apple Silicon. Όσοι θέλετε να την δοκιμάστε, μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Microsoft.

  • Like 2
  • Thanks 1